Fethiye'de 3 mahalle için 20 bin kişilik ek içme suyu kaynağı bulundu

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Fethiye'nin Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak, ilk etapta 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil etti.

    Fethiye'de 3 mahalle için 20 bin kişilik ek içme suyu kaynağı bulundu
    21 Temmuz 2023 - 15:32 - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 - 15:32

    İkinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağında sisteme ekleneceği bildirildi.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri, il genelinde vatandaşlara kesintisiz içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Fethiye'nin nüfus artışı nedeniyle yaz aylarında su sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri mahallelerindeki sıkıntı giderildi.

    Bölgede yaşayan vatandaşlara kesintisiz içme suyu sağlanması için çalışma başlatan ekipler öncelikle 30 lt/sn ek içme suyu kaynağı buldu. Bu kaynağı Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahallelerini besleyen içme suyu deposuna aktarmak için 1200 metrenin üzerinde hat yapılması planlandı. Çalışma kapsamında 6 iş makinesi, 3 kamyon, 5 araç ve 22 personel 24 saat boyunca aralıksız çalıştı. Normalde 8 ila 10 günde yapılabileceği belirtilen alışma ekiplerin büyük özverisi ile 1 günde tamamlandı. İlk etapta 3 mahalleye 30 lt/sn su sağlanırken önümüzdeki günlerde yeni bir su kaynağının daha sisteme dahil edilmesi ön görülüyor. İlk etapta 12 bin kişiye yetecek kadar suyun sisteme verileceği ardından, bulunan 8 bin kişiyi yetecek 20 lt/sn'lik ek suyun da sisteme aktarılacağı kaydedildi. Tüm bu çalışmalarla birlikte üç mahallenin içme suyu sorununun ortadan kalktığı belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum