Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi açıldı! 2050'ye kadar sorun yaşanmayacak

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptıkları yatırımlarla Fethiye'nin 2050 yılına kadar kanalizasyon ve arıtma sorunu yaşamayacağını vurgularken, Fethiye Körfezi'nin temizliği için teknik altyapının hazırlandığını belirterek Körfezi temizleyeceklerinin müjdesini verdi.

    Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi açıldı! 2050'ye kadar sorun yaşanmayacak
    26 Nisan 2023 - 14:49 - Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 14:50

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 147 milyon 323 bin TL yatırımla kapasitesi 25 bin m3/günden 50 bin m3/güne yükseltilen Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı yapıldı. Fethiye'de Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında hizmete açılan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi ile toplam arıtma kapasitesi yaklaşık 280 bin nüfusa hizmet verebilecek orana yükseldi. Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde CHP Muğla Milletvekili adayları Gizem Sayar Özcan, Mehmet Demir, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Millet İttifakı ortağı ilçe başkanları ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    'ARITMA PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRDIK'

    Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 'Fethiye'den kötü kokuyu sileceğiz, arıtma tesisi kapasitesini 2050 yılına kadar yetecek seviyeye çıkaracağız' sözünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gürün tüm sıkıntılara rağmen yatırımları hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, "Fethiye'de altyapı için kazdığımız yerlerin tamamı düzenlendi artık sadece arıza olursa kazı yapılacak ve hatlar yeni olduğu için bu çok zor. Uzun süre sorunsuz bir altyapı hizmete sunduk. Ovacık uzun yıllardır kanalizasyon olmadan turizme hizmet vermeye çalışıyordu. Şimdi orada kanalizasyon tamamlandı. Artık orada kanalizasyona bağlanmayacak tesis veya işletme kalmayacak. Ovacık Ölüdeniz'e daha yakın olmasına rağmen buradaki kanalizasyonu Ölüdeniz tesisine bağlamadık. Oradan merkeze kadar büyük mesafe olmasına rağmen merkeze bağladık ve önemli bir harcama yaptık. Ölüdeniz tesisine fazla yük binmesini önleyerek orayı da koruduk. Bu yatırımlarla Fethiye'deki kötü kokuyu silip attık ve 2050 yılına kadar kanalizasyon ile arıtma sorununu tamamen ortadan kaldırdık" dedi.

    'KÖRFEZ TEMİZLİĞİNE BAŞLAYACAĞIZ'

    Fethiye Körfezi için uzun süren araştırma yaptıklarını ve teknik bir rapor oluşturduklarını belirtip, temizlik çalışması yapacaklarını dile getiren Gürün, "Fethiye Körfezi için çalışma başlattık. Burada bütün su akımlarını ölçüyoruz. 13 metre alüvyon birikmesi tespit ettik. Bilimsel olarak bu tamamen alınamıyor. 3 ila 5 metre alüvyon alınmalı. Şu an DSİ tarafından yapılan kanalın beton olmaması gerekiyor ve uygun olarak yapılmamış. Tüm zirai ilaçlı su körfeze akıyor. Bu da körfezi doldurmaya devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan teknik araç talebinde bulunacağız, ücretini ödeyeceğiz ve körfez temizliğine başlayacağız. Teknik olarak gerekli hazırlıklarımız bitmek üzere. Finansmanını da bularak körfezimizi temizleyerek Fethiye'ye yakışır hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.
    Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye'nin büyük bir dertten kurtulduğunu dile getirdi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum