Fenerbahçe Atatürk Stadı'na "Atatürk" engeli!

    Fenerbahçe yönetimi, Şükrü Saracoğlu yerine stadın adını 'Atatürk Stadyumu' için üyelerden yetki aldı ancak Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Tesislere Ad Verme Yönetmeliği'ndeki 7. maddesi sebebiyle isim değişikliği gerçekleşmeyebilir. Çünkü bir ilde sadece bir Atatürk stadı olabilir. İstanbul'da da Atatürk Olimpiyat Stadı bulunuyor.

    Fenerbahçe Atatürk Stadı'na "Atatürk" engeli!
    10 Eylül 2023 - 11:58 - Güncelleme: 10 Eylül 2023 - 16:27
    Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin isminin değiştirilmesinin görüşülmesi ve isim değişikliği konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi üyelerin oylarına sunuldu. Salonda yer alan üyeler oy birliğine vardı. Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gerekli izin alındıktan sonra resmileşeceği belirtilmişti.

    İsim değişikliği gerçekleşmeyebilir

    Atatürk Stadyumu olarak isim değiştirecek olan Fenerbahçe'de Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği'nde" yer alan maddeler, sarı-lacivertli kulübe engel olabilir.

    İlgili maddeler şu şekilde:

    1- Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan, işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk'e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

    2- Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk'e ilişkin adlar verilebilir.

    İlgili maddelere göre İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu ismiyle bir stadyumun bulunması, Fenerbahçe'nin "Atatürk Stadyumu" hayalinin önüne geçebilir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum