Evviva by Yuri'yi yarattı, ihracata başladı

    İzmirli Yurdanur Yurtsever Karadeniz, işsiz kaldıktan sonra annesinin 50 yıllık dikiş makinesini tamir ettirerek çıktığı yolda müthiş bir başarıya imza attı. Kullanılmayan, eski giysilerin kumaşlarından kadın çantası yapan Karadeniz, bu çantaları şimdi 'Evviva by Yuri' markasıyla 10'a yakın ülkeye ihraç ediyor.

    Evviva by Yuri'yi yarattı, ihracata başladı
    29 Temmuz 2020 - 23:38 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 23:54
    Büyük bir başarıya imza atan 41 yaşındaki Yurdanur Yurtsever Karadeniz'in hikayesi şöyle:
    1979 yılında İzmir'de doğup büyüyen Yurdanur Yurtsever Karadeniz, Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 2005 yılında mezun oldu. İki yabancı dil bilen biri olarak hemen iş bulacağını düşünen Karadeniz 6 ay işsiz kalıyor. Ardından ilk olarak küçük bir atölyede ihracat ihracat sorumlusu olarak işe başlıyor. Ancak isteği tekstil sektöründe çalışmak olan Yurdanur, önce tekstil sonra da deri sektöründe müşteri temsilcisi olarak profesyonel iş hayatına giriyor. Bu sırada ünlü bir İtalyan marka ile çalışma fırsatı yakalıyor. Ancak bazı iş arkadaşlarıyla düştüğü anlaşmazlıklar sebebiyle istifa ediyor.
    Sonrasında önce bir halk eğitim merkezinde sonra da bir kolejde İtalyanca öğretmenliği yapmaya başlıyor. Ancak hamile kalınca öğretmenlik kariyerine de ara veriyor.
    Yurdanur Yurtsever Karadeniz o günlerle ilgili şunları anlatıyor:
    "Çocukların kreş dönemi başlayınca, yeni arayışlara girdim. Annemin 50 yıllık atıl durumda bulunan dikiş makinesi ile ilgilenmeye başladım. Tamirini yaptırıp, YouTube videoları sayesinde dikişi öğrendim. Çocukluğumdan beri bildiğim örgü ve kanaviçe nakışına dikişi de ekleyince, önce kızlarıma küçülen kot pantalon paçalarından, sonra da evde giyilmeyen giysi kumaşlarından çantalar yapmaya başlayarak 'Evviva by Yuri' markamın ilk ürünlerini oluşturmaya başladım. Evviva İtalyanca buldum kelimesinin heyecanla söylenişi.. Yuri de benim adımın kısaltması.. Modellerimde  geleneksel Japon modasından esinlendim, origami tekniğini kullanarak tasarladığım çantalarımı Instagram sayfam üzerinden paylaşarak tüketicinin beğenisine sunuyorum." 
    2017 yılında KOSGEB girişimcilik eğitimi alan Yurdanur Yurtsever Karadeniz, 2018 yılında şahıs şirketini kurdu. Çalışmalarına evinin salonunda başlayan ancak artan malzeme ve siparişleri sonucunda evinin kapalı küçük bir balkonunu atölyeye çeviren Yurdanur Yurtsever Karadeniz, el yapımı özgün çanta modellerini hem Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor, hem de başta Amerika olmak üzere İngiltere, Kanada, İtalya, Hırvatistan, Hollanda gibi birçok ülkeye ihraç ediyor. 
    Bugüne kadar işinin her aşamasında yalnız olduğunu söyleyen Yurdanur Yurtsever Karadeniz'in gelecekle ilgili planları ise şöyle: 
    "Bugüne kadar farklı nedenlerle profesyonel iş hayatında yer alamamış ev kadınlarını da işime dahil ederek, butik yapıyı bozmadan daha fazla sayıda çanta üretebileceğim bir atöyle açmayı planlıyorum."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum