EÜ Su Ürünleri Mühendisleri sektöre uğurlandı

    EÜ Su Ürünleri Mühendislik Fakültesi 34’üncü ve 35’inci dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi

    EÜ Su Ürünleri Mühendisleri sektöre uğurlandı
    18 Ekim 2021 - 17:10
    Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi 34’üncü ve 35’inci dönem mezunlarını coşkulu bir törenle sektöre uğurladı. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, EÜ Su Ürünleri Fakültesi  Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tolga Dinçer, Prof. Dr. Halil Şen, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik Türk, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
    Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Sizler kimi zaman zorlu, kimi zaman keyifli uzun yolculuğun artık sonuna geldiniz. Hatta bu yolcuğun son bir buçuk yıllık dönemini, tüm dünyayı etkisi altına alan ve eğitim sistemini bilgisayar ekranına hapseden Kovid-19 salgını sürecinde geçirdiniz. Başarılı ve meraklı olarak geldiğiniz, ülkemizin en eski, en köklü ve en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesinin Su Ürünleri Fakültesinden genç mühendisler olarak mezun oluyorsunuz.  Ege Üniversitesine katıldığınız ilk güne göre bugün daha olgun, daha donanımlı, evrensel değerleri özümsemiş, bilimin ışığını takip eden gençler olarak fakültemizden ayrılıyorsunuz. Artık hayatınız boyunca Ege Üniversitesi ailesinin bir mensubusunuz” dedi.

    “Kalitesi tescillenmiş bir üniversiteden mezun oluyorsunuz”

    Ege Üniversitesinin 5 yıllık Kurumsal Tam Akreditasyon etiketi alan ilk üniversite olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Atılgan, “Üniversitemiz, ülkemizde 5 yıllık Kurumsal Tam Akreditasyon etiketi alan ilk üniversite olmanın gururunu ve onurunu bu yıl sizlerle yaşıyor. Ülkemizde ilk Kurumsal Akreditasyon etiketine sahip üniversite de Ege Üniversitesidir. Aldığımız kurumsal tam akreditasyon ve program akreditasyonları; mezunlarımızın beklenen yeterliliklere sahip olmasını, kolay iş bulabilmesini, Ar-Ge yeterliklerini ve topluma katkı sağlamasını, ülkemizde olduğu kadar dünyadaki görünürlüğümüzün de artırılmasını güvence altına alıyor. Sizler kurumsal akreditasyona sahip, kalitesi tescillenmiş bir üniversiteden ve fakülteden mezun oluyorsunuz. Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın gösterdiği hedefler olan öğrenci odaklılık, eğitim-öğretimde kalite ve Araştırma üniversitesi olma yolunda sürekli daha iyi olmak ilkesi ile emin ve sağlam adımlarla yürüyor” diye konuştu.

    Törende ailelere de seslenen Prof. Dr. Atılgan, “Pek çok ailenin çocukları için kurduğu hayaller sizler için gerçek oluyor. Evlatlarınız mühendis oluyor. Üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle, zorluklarla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz göz bebeği evlatlarınızı bu törenle başarılı birer mühendis olarak uğurlayacağız. Ülkenin neresinde olursa olsunlar yaptıklarını izlerken bizler de sizler gibi onurlanacağız. Hem yeni mezunlarımızı hem de değerli ailelerini canı gönülden kutluyorum” dedi.

    “Yaşamınız boyunca fakültemizden bağlarınızı koparmayınız”

    Genç mühendis adaylarına tavsiyelerde bulunan Dekan Prof. Dr. Uğur Sunlu, “Sizleri, Ege Üniversitesi çatısı altında, çağdaş düşünceyi temel alan, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çevreyle bütünleşik, su ürünleri kaynaklarını koruyan ve kollayan, sürdürülebilir kullanımlarını sağlayan, bilgilerini sürekli yenileyen ve güncelleyen Su Ürünleri Mühendisleri olarak yetiştirdik. Bundan dolayı tüm meslek yaşamınız boyunca fakültemizde bağlarınızı koparmayınız. Burası sizin yuvanızdır. Şunu asla unutmayın ki bizler Sizlere her zaman kucak açmaya hazırız. Sizlerin birer Ege Üniversiteli olarak hem kamuda, hem de özel sektörde başarılı olacağınıza, sizden sonra gelecek olan arkadaşlarınıza, yeni iş olanakları hazırlayacağınıza inancımız tamdır” diye konuştu.



    “Ege Üniversitesi bir ayrıcalıktır”

     Su Ürünleri Fakültesi dönem birincisi Eylül Ataç ise, “ Buradan güzel donanımlar ile mezun oluyorsak elbette en büyük paylardan biri değerli hocalarımızda. Fırsat bulduğum her an su ürünleri fakültesi öğretim üyelerine minnettarlığımı dile getiriyorum. Çünkü kapınızı rahatça çalabiliyoruz ve desteğinizi arkamızda hissediyoruz. Bu nedenle bana yol gösteren kalbimde yeri ayrı olan tüm hocalarıma ve her zaman bizi destekleyen dekanımız ve dekan yardımcılarımıza, tüm arkadaşlarım ve kendi adıma, su ürünleri fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Ayrıca üniversite hayatımızın sosyal ve verimli geçmesini sağlayan burada bizlere güven ortamı yaratan fikirlerimize değer veren Sayın rektörümüz Necdet Budak başta olmak üzere Rektör yardımcılarımıza ve Rektörlüğümüze teşekkürlerimizi sunarız. Ege Üniversitesi bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı hep kalbimde taşıyacağım” dedi.  

    Konuşmaların ardından genç mezunlar diplomalarını Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Dekan Prof. Dr. Uğur Sunlu’dan ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik Türk’ün elinden aldılar. Diploma takdiminin ardından mezunlar keplerini havaya atarak coşkuyla mezuniyetlerini kutladılar.

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum