• Reklam

EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ödemiş Meslek Yüksek Okulu'nda eğitimini tamamlayan 110 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Tohumculuk teknolojisi programı öğrencileri Efe Engin (61) ve  Alaattin Yıldırım (56) meslek yüksek okulunun en yaşlı öğrencileri olarak mezun oldu.

EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı
05 Temmuz 2023 - 12:18 - Güncelleme: 05 Temmuz 2023 - 12:19

EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokul 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet töreni Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Betül Avcı, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, kurum müdürleri, EÜ öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Betül Avcı yaptığı konuşmada, "2022-2023 Akademik yılı mezuniyet törenimizde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 seneyi acısıyla, tatlısıyla beraber geçirdik. Çalışkan, sabırlı, duyarlı birer birey olmanızı ve her şeyin bu kadar çabuk tüketildiği günümüzde değerlerinize sahip çıkmanızı diliyor ve burada edindiğiniz kazanımların yaşamınız boyunca sizlere ışık tutmasını temenni ediyorum" dedi.

'PEK ÇOK ALANDA BAŞARILARA İMZA ATTIK'

EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, "Üniversite olarak amacımız ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kimliği güçlü, dünyadaki üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim kurumu olarak sürdürmek. Bu eğitim öğretim yılını da geride bırakırken sanattan spora, tıptan sanayiye, edebiyattan sağlığa pek çok alanda başarılara imza attık" ifadelerini kullandı.
EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Bölüm 1'incisi Ayşe Keçeli Antalyalı olduğunu belirtip, Ödemiş'i çok sevdiğini dile getirdi. Meslek yüksek okulunun en yaşlı öğrencilerinden biri olarak EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Teknolojisi Programı'ndan mezun olan Efe Engin ise "Mersin'den geldim, aslen Erzincanlıyım. Son yıllarda tüm dünyada yok edilen çevre ve tarım politikalarına karşı tohum üzerine eğitim almak istedim. Benim için önemli olan okulu bitirmek değil, bilgilenmek ve donanımlı olmaktı. Okula ilk geldiğimde genç arkadaşlarım beni hoca zannetti. Ama sonra çok iyi dostluklar kurduk" derken, Tohumculuk teknolojisi programı mezunlarından Alaattin Yıldırım da "İzmir'de yaşıyorum. Eğitim almak için tohum bölümünü seçtim. Dünya var olduğu sürece tarım devam edecektir. Bende teknik bilgi öğrenmek ve bu konuda bir donanıma sahip olmak için okudum" dedi.
Törende dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler verildi. Mezun olan öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini attı.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum