EÜ 2023-2024 Akademik Yıl açılışı gerçekleştirildi

    Ege Üniversitesi (EÜ), 2023-2024 akademik yılına, gerçekleştirilen açılış töreni ile 'merhaba' dedi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını; kurumsal tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi hüviyetine sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversite olmanın haklı gururuyla; başımız dik bir şekilde kutluyoruz" dedi.  

    EÜ 2023-2024 Akademik Yıl açılışı gerçekleştirildi
    20 Ekim 2023 - 18:50 - Güncelleme: 20 Ekim 2023 - 18:51

    İzmir EÜ, 2023-2024 akademik yılı için tören düzenlendi. Tören öncesine Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi senato üyeleri tarafından çelenk sunuldu. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine ise İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, il protokolü, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ege Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile başladı.

    'SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE OLMANIZI BEKLİYORUZ'

    Törende konuşan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, öğrencilere ve akademisyenlere büyük görevler düştüğünü belirtip, "Bizim sizlerden beklentimiz çok yüksek. Çünkü günümüz dünyasındaki yarış, kaliteli ve akademik donanıma sahip bireylerle olacak. Dolayısıyla, dijitalleşmenin baş döndürücü bir hızla geliştiği bu dönemde sizlerin başta dijital alan olmak üzere her alanda çok iyi yetişmiş olmanız, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz için çok iyi yetişmeniz gerekiyor. Bu anlamda, sizlerden beklentilerimiz çok yüksek, üniversite yaşamınızı dolu dolu geçirirken aynı zamanda bu büyük sorumluluğun bilincinde olmanızı da bekliyoruz dedi.

    'GAZZE'DE BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR'

    Konuşmasına Gazze'de yaşanan vahim katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Gazze'deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini asla kabul etmiyorum" dedi. Prof. Dr. Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını; kurumsal tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi hüviyetine sahip Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversite olmanın haklı gururuyla; başımız dik bir şekilde kutluyoruz. Bu yıl bizi en fazla gururlandıran gelişme ise 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, Ege Üniversitesi olarak; eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarında bilime ve ülkemizin kalkınmasına katkılarımız nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden '2023 YÖK Üstün Başarı Ödülü'nü almak oldu" ifadelerini kullandı.

    'DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRECEĞİZ'

    Ege Üniversitesi olarak yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi olarak; aydınlık geleceğin inşasında başrol üstlenecek gençleri ülkemize kazandırıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Yüzyılını akademinin yüzyılı yapmak, geleceğe daha güçlü bir Türkiye miras bırakmak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme ve bilim diplomasisi yürüterek uluslararasılaşmada yükseköğretim kurumlarına örnek teşkil eden çalışmaları hayata geçireceğiz. Nihai amacımız Ege Üniversitesi'ni uluslararası arenada bilinen bir dünya markası haline getirmektir" dedi.

    İLK DERSİ DR. KOÇ VERDİ

    Akademik yılın ilk dersini veren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ise "Geleceği idare edebilmek, onu yönetebilen, kökleri geçmişten gelen, dalları geleceğe uzanan idealist bir nesilden geçiyor. Ülkemizin bu idealist nesle sahip olduğunu da TEKNOFEST kuşağında hep beraber gördük. Yaklaşık bir ay önce toplam 1.1 milyon ziyaretçi İzmir'de TEKNOFEST'e katıldı. Türkiye'nin geleceğe dokunan neslinin TEKNOFEST'e olan ilgisini ve kendilerini geliştirmeyi öğrendiklerini hep birlikte gördük" ifadelerini kullandı. Türkiye'de açılan 4 siber güvenlik meslek yüksekokulundan birinin de Ege Üniversitesi'nde açıldığını vurgulayan Dr. Koç, "Bu okullar siber güvenlik kapasitemizin geliştirilmesinde öncülük ederek, ulusal siber güvenliği sağlayacak" dedi.
    Öğrenciler adına konuşma yapan EÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Gülhan da "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milli değerlerine bağlı ülkesi ve milleti için çalışıp üreten bireyler olmak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

    BAŞARILI ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

    Konuşmaların ardından dereceyle giren öğrenciler; Mete Karakoyunlu, Gülşen Buğ ve Karya Yağmur Kaç'a belgeleri takdim edildi. Ayrıca çeşitli alanlarda 'Yılın Akademisyeni' ödülünü almaya hak kazanan; Prof. Dr. Filiz İçier, Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, Prof. Dr. Tahsin Oğuz Başokçu, Doç. Dr. Çığır Biray Avcı, Doç. Dr. Özlem Barut Selver, Doç. Dr. Pelin Önder Erol, Doç. Dr. Nedim Özdemir, Doç. Dr. Burcu Türkcan ve Öğr. Gör. Dr. Özgün Işık'a ödülleri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum