Eski imar müdürü 20 aydır işe gitmiyor

    Çeşme Belediyesi eski imar müdürü Füsun Yılmaz’ın Başkan Ekrem Oran dönem görevden alınıp memur yapılmasının ardından hiç işe gitmediği öne sürüldü. 20 aydır raporlu olduğu iddia edilen Yılmaz, “Bu nasıl hastalık, işe gidemiyor ama, davetlere gidiyor” yorumu yapıldı.

    Eski imar müdürü 20 aydır işe gitmiyor
    13 Aralık 2020 - 13:05


    İzmir’in Çeşme Belediyesi’nde hem Başkan Faik Tütüncüoğlu, hem de Başkan Muhittin Dalgıç döneminde İmar Müdürü olan Füsun Yılmaz’ın, yeni dönemde görevden alındı. Memur yapılan Füsun Yılmaz’ın bu süreçten sonra rapor aldı. Hiç işe gitmediği ve 20 aydır maaş aldığı öne sürülen eski müdürün durumu CİMER’e şikayet edildi. Hakkında tam 4 dilekçe yazılan 50 yaşındaki Yılmaz’ın hastalığının ne olduğu soruldu.
    Daha önce Çeşme'de mini golf sahası, engelliler plajı, arıtma tesisi ve buz pateni pisti gibi sonu getirilemeyen projelere milyonlarca lira harcanması, belediyenin zarara uğratılması iddialarında adı geçen Füsun Yılmaz hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talebinde bulunulmuştu.
    Şu an normal hayatına devam ettiği, davetlere ve sosyal etkinliklere katıldığı iddia edilen Füsun Yılmaz hakkında Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği’nin peşpeşe verdiği dilekçeler şöyle:

    1. 
    DİLEKÇE
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    İzmir ili Çeşme ilçesi önceki dönem Belediye Çalışanlarından Kürşat Yıldırım'ın önceki dönemde kadroda olduğu halde, 5 yıl boyunca iş yerine gitmediği, yeni dönem belediye yönetiminde Park Bahçeler Müdürlüğüne atandığı,
    Yeni Dönem Yönetiminde görevli memurlardan Eski İmar Müdürü Füsun Yılmaz'ın bir yıldan fazla süredir görevine gitmediği, sürekli olarak rapor aldığı ancak Çeşme'de çeşitli eğlence ve etkinliklere katıldığı, rapor ve mazereti ne şekilde edindiğinin anlaşılmadığı,
    Eski dönem Fen İşleri Birimi başındaki Nihat Gürbüz'ün aynı şekilde mütemadiyen görev yerinde olmadığı, kendisini soranlara "raporlu" şeklinde açıklama yapıldığı,
    Çeşme Belediyesinde aynı durumda çok sayıda personelin çalışıyor gözükerek maaş almaya devam ettikleri ancak işe gitmedikleri, BANKA MATİK MEMURU olarak yaşadıkları ve haklarında hiçbir inceleme yapılmadığı şeklinde,
    Derneğimize ulaşan şikayetlerin incelenmesi, değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması istenmektedir,
    Saygılarımızla / 11.10.2020

    2. 
    ​​DİLEKÇE
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    2004532806 Sayılı Cimer Başvurumuz 27.10.2020 tarihli Çeşme Belediyesi Cevap yazısı ile, derneğimize gönderilen ve kamuoyunu rahatsız eden sualler kısmı olarak cevaplanmış ancak bazı hususların aydınlatılması gereği doğmuştur.
    Sayın Eski Fen İşleri Müdürümüz Kürşat Yıldırım hakkında, cevaba göre önceki dönem (2014-2019) Belediye bünyesinde ... "geçmiş dönemde kendisine aktif görev verilemediği".. şeklinde açıklama anlaşılamamıştır.
    Bu durum ihbarları doğrular mahiyettedir. Aktif Görev verilemeyen memur tanımı, evinde oturduğu yerden maaş alan memur anlamına mı geldiğinin izah edilmesi gereği şüphesizdir.
    Zira şikayetler bu yöndedir.
    Konunun 657 kapsamında incelenmesi, Sayın Yıldırım'ın kadrolu ise kadrosu kapsamında görev alabileceği alanların sorgulanması, kadrolu değil ise, hangi gerekçe ile 5 yıl boyunca hiç belediyeye gitmeksizin maaş almaya devam ettiğinin açıklanması gerekmektedir
    Ayrıca, eski İmar Müdürümüz Sayın Füsun Yılmaz'ın HEYET RAPORLARI olduğu şeklindeki açıklama da yeterli derecede açıklayıcı olmamıştır, lakin durum ile gerçek hayattaki vaziyetin birbiri ile örtüşmediği şeklindeki beyanları dilekçemizde belirtmiştik.
    Covid -19 kapsamında, salgın hastalık tehdidine rağmen birçok çalışanımız ve memurumuz, görevi başında iken, Sayın Yılmaz'ın raporlu olduğu halde sosyal etkinlik ve faaliyetlerde görülmesi, kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Nisan 2019 itibari ile görev yerinde hiç bir gün bulunmadığı halde, ağır hasta şeklinde ifade edilen rapor gerçek hayattaki yaşantısını yansıtmamaktadır.
    Neticeten, gönderilen cevap yazısı yeterli bulunmamakla birlikte, inceleme başlatılması talep edilmektedir. Saygılarımızla
    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği / 06.11.2020

    3. 
    DİLEKÇE
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    İzmir İli Çeşme İlçesi önceki dönem Belediyemiz İmar Müdürü Sayın Füsun Yılmaz hakkında derneğimize gönderilen ihbarlar doğrultusunda Cimer üzerinden yapmış olduğumuz Bilgi Edinme dilekçemiz,
    27.10.2020 tarih E-89534439-900-9287 sayılı Çeşme Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce cevaplanmış,
    Sayın Füsun Yılmaz'ın Devlet Hastanelerinden "heyet raporları" aldığı rahatsızlıkları nedeniyle işe gidemediği ifade edilmiş,
    İmar müdürlüğü görevinden alındığı yaklaşık 20 aylık süredir sağlık sorunları yaşadığı açıklanmıştır.
    Ancak, önceki başvurumuzda da belirttiğimiz gibi, derneğimize gönderilen şikayetler, kendisinin raporlu olarak işe gitmediği halde gerçek hayattaki fiili durumunun bu yönde olmadığı, Çeşme'de birçok sosyal etkinlik ve faaliyetlerde görüldüğü, hasta raporu olduğu halde işe gitmeyen memurun sosyal yaşantısından feragat etmediği yönündedir.
    Sayın Yılmaz'ın 20 aydır bir gün dahi iş yerine gitmediğine gerekçe gösterilen raporun ve "ağır" hastalığının, başka hastanelerce incelenmesi ve aydınlatılması beklenmektedir.
    Pandemi sürecinde görevi başında çalışmaya devam eden memurlar ve ailelerince yeterli görülmeyen açıklama, izinleri iptal edilen doktorlar ve iş bırakma başvuruları kabul edilmeyen sağlık personeli ve diğer kamu görevlileri nezdinde, kamu vicdanına sığmayan bu durum tepki çekmektedir.
    Kendisi, işe gitmeden bankamatik memuru şeklinde algılanmakta, hakkındaki şikayetleri ortadan kaldırmak üzere gerekli kurumlar nezdinde inceleme başlatılması talep edilmektedir.
    Saygılarımızla
    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği / 21.11.2020

    4. 
    DİLEKÇE
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    Sağlık Raporları Usul ve Esasları Yönetmeliği gereğince Heyet Raporları, Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Tam Teşekküllü hastanelerin Sağlık Kurulunca verilen rapordur. İç Hastalıkları, kulak-burun-boğaz, nöroloji, ruh ve sinir hastalıkları, genel cerrahi uzmanları bulunan hastaneler anlamına gelir. Bu dallardaki standart test ve tahliller ile birlikte, Hastanın hastalık türüne özgü diğer test ve bulgular ile laboratuvar sonuçları, Üç ayrı dal uzmanı, Başhekim ve Başhekim Yardımcısı incelemesinden oluşan Sağlık Kurulu görüşüne sunulur.
    27.10.2020 tarih E-89534439-900-9287 sayılı Çeşme Belediyesi İnsan Kaynakları cevabi yazısında belirtilen ve 20 aydır görev yerinde bir gün dahi bulunmayan Sayın Füsun Yılmaz hakkında Devlet Hastaneleri Heyet Raporu bulduğu gerekçeye konu RAPOR' un,
    - Hastalık bulguları, laboratuvar sonuçları, tahlilleri, hastalığın uzman doktorunun ve ayrıca Sağlık Kurulu görüşü'nün
    - Sağlık Bakanlığı'na bağlı başka bir Tam Teşekküllü hastanede Rapor detaylarının incelenmesi, 4982 kapsamında tarafımıza bilgi verilmesi istenmektedir. Saygılarımızla
    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği
    ilgi ve Gereği için
    Sağlık Bakanlığı
    İçişleri Bakanlığı- Teftiş Kurulu Başkanlığı- Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü
    Bilgi Edinme Değerlendirme Üst Kurulu
    İzmir Valiliği / 10.12.2020

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Hulisi
      3 yıl önce
      İşte Tuncay Özkan'ın adamı Ekrem Oranla Çeşme Belediyesi.. Kürşat Yılmaz 5 yıl işe gitmeden maaş alıyor ve halen maaş almaya devam ediyor buna birde Füsun Yılmaz ekleniyor..