Aziz Kocaoğlu

    Eski Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu'ndan seçim açıklaması!

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 26 bin kişiyle rahatlıkla iş yapılabildiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, “Ben 15 yılda 400 milyon dolar borç ödedim. 13 sene boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla, borçlanmadan bütçesinin yüzde 40 ile 50’si arasında yatırım yapmıştır. Eğer 41 bin kişiye maaş veriyorsan zaten öz kaynaklarınla yatırım yapamazsın” dedi

    Eski Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu'ndan seçim açıklaması!
    20 Aralık 2023 - 16:49
    İzmir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

    Kurultay sürecinde yoğun bir şekilde siyaset gündemi içinde olduğu görülen, değişimden yana tavır sergileyen ve rol alan Aziz Kocaoğlu, çorbada tuzumuz varsa ne mutlu dedi. Kocaoğlu, kurultay sürecinde İzmir'deki değişimin başını çektiği, 4 yıl sessiz kaldıktan sonra neden “meydanlara çıkıyorum, değişim olmalı” dediniz sorusuna şöyle yanıt verdi; “4 yıl izledim, 15 senenin süzgecini yapmaya zaman ayırabildik. Esas 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 4 arkadaşımızla aktif olarak çalıştık. Biz CHP'li olmayan belediyelerin CHP'li olmayan köylerinde, mahallelerinde çalıştık. Çok da teveccühle karşılaştık, elimizden geldiğince katkı koymaya çalıştık. Maalesef 14-28 Mayıs seçimlerinde hedefe ulaşamadık. Ondan sonra bir değişim süreci başlatıldı. Burada benim yaptığım bir şey yok. Biz de bir sürü görev yapmış kardeşiniz olarak değişimin zorunlu olduğunu, CHP'de değişim olması gerektiğini düşünüyorduk. Benim düşüncelerimle hem partinin hem de hemşehrilerimizin tabanının örtüştüğünü gördük. Aslında İzmir'e yakışan benim de içimde uhde olan bu kongrenin değişimciler tarafından daha doğrusu partinin tabanı tarafından, partiye gönül vermiş, emek vermiş, fedakarlık yapmış, maddi manevi destek olmuş, partinin gerçek sahipleri tarafından İzmir İl Kongresi'nin kazanılması gerekiyordu. Eğer onlar bir tavır koysalardı, kurultaydakinin tersi en az 35-40 kişinin değişimden yana oy vermesini sağlamak mümkün olacaktı. Arkadaşlar o konuda çekingen davrandılar.” dedi.

    BLOK LİSTE İZMİR İÇİN DOĞRU TAVIR DEĞİLDİ

    İl kongresinde blok listeyle girilmesini de eleştiren,  çarşaf liste olmayınca salonu terk ettiğini söyleyen Kocaoğlu, “Çarşaf listeyle girilse kurultay delagasyonunun yapısında ciddi bir değişim sağlanabilirdi. Bu da CHP İzmir İl'in alınması gibi kuvvetle muhtemeldi. Zaten şu anda ilde bulunan yapı ondan çekindiği için blok liste, hatta sorunlar da yaşandı. Ben sorunlar yaşanmadan önce salondan çıkmıştım. Blok liste onaylanınca da terk ettim, yapılacak bir şey kalmamıştı. İzmir İl Kongresi'nde blok listenin kabul edilmesi demokrasinin beşiği, Türkiye'nin en ileri kenti İzmir için de benim siyasi düşünceme göre de, doğru bir hareket ve tavır değildir.” şeklinde ifade etti.


    41 BİN KİŞİ VARSA, ZATEN YATIRIM YAPAMAZ

    Aziz Kocaoğlu, görevi bıraktığında belediye ekonomik anlamda artı notlar alırken, şu anda mevcut durumda belediyenin 15 milyara yakın borcu bulunmasını değerlendirdi. Kocaoğlu aynı zamanda belediyeye alınan 15 bine yakın personeli de eleştirirken şunları söyledi; “Ben belediyeyi 26 bin küsur kişiyle devrettim. 29 Mart 2019 tarihinde 500 kişi civarında emekli edilecek arkadaş vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü sistemiyle istihdam olmadan 26 bin kişiyle rahatlıkla görevini yapan bir yapısı var, fazla elemana ihtiyaç yoktur. Şimdi eleman durumu nedir, kaç kişi alındı, nerelerde istihdam edildi bilmiyorum. Onu yeni gelen belediye başkanı hesabını yapacaktır, ne kadarı gerekli ne kadarı gereksiz. Gereksiz diye bir ithamda da bulunmak istemem. Mutlaka gerek vardır da almışlardır diye düşünmek durumundayım. Ama şunu da söyleyeyim. Ben 15 yıl içerisinde 400 milyon dolar borç ödedim. İki sene borç ödedikten sonra 13 sene boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla, borçlanmadan bütçesinin yüzde 40 ile 50'si arasında yatırım yapmıştır. Eğer 41 bin kişiye maaş veriyorsa, zaten öz kaynaklarıyla yatırım yapmasının şansı minimuma iner. Fazla eleman fazla masraf demektir.” şeklinde belirtti.


    İZMİR'İN HAKKI YENMEMELİDİR

    Aziz Kocaoğlu, son genel seçimde İzmir’de ithal adayların milletvekili olmasını değerlendirirken, “Milletvekilleri İzmir'den olsun diye 15 sene ne mücadele verdiğimi genel merkezde herkes bilir.” dedi. Kocaoğlu, “Büyükşehir belediye başkanı ve il başkanı olarak İzmir'e sahiplik yapmazsanız, birlikte hareket edip İzmir'in hakkını korumazsanız size altılı masadan 4 kişi getirirler, genel merkezden de 4 kişi getirirler. Bizim 14 tane milletvekilimiz vardı, 11 tanesi İzmirliydi. Şimdi 11 milletvekilimiz 6'ya düştü. Milletvekili sayımız da artmadı, bizden sadece iki kişi yeni milletvekili oldu. Ama 7 tanesi milletvekili olamadı. Bu reva mıdır? Büyükşehir ve il başkanına söylüyorum. Şimdi siz orada kentin sahibi olarak İzmir'in hakkını koruyamazsanız, ağırlık koyamazsanız, sizin koltuklarınıza da İstanbul'dan Ankara'dan bürokratların isimleri geçer. Burası 4,5 milyonluk kent, hem ekonomik hem de sosyo kültürel olarak Türkiye'nin en gelişmiş kentidir. Bu kentin Atatürk ilke ve İnkılaplarına, Cumhuriyete inancından dolayı verdiği oylar başkalarına kullandırılmamalıdır. İzmir'in hakkı yenmemelidir. İzmirli çıkartmasını da indirmesini de bilir.” dedi.

    ADAYLIK TEKLİFİ GELİRSE…

    Aziz Kocaoğlu, Özgür Özel kendisini aday olarak görmek istersen ne yanıt vereceğine dair soruya şöyle yanıt verdi; “inşallah bana böyle bir soru gelmez. Benim isteğim, duam bu... Bana böyle bir sorunun gelmemesi benim için en hayırlısı, kıymetlisi... Hayır demekle karşı karşıya kalmamak gibi, bu soru çok zor bir soru. İnşallah gelmez.” dedi.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum