Eski başkandan yeni başkana: "Aklıevveller duvara tosladı"

    Karşıyaka Belediyesi'nde eski başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile mevcut başkan Cemil Tugay arasında bir süredir devam eden ‘kamu zararı’ tartışmasında Danıştay 1. Dairesi, ‘Kamu zararı yok’ kararı verdi.

    Eski başkandan yeni başkana: "Aklıevveller duvara tosladı"
    30 Mart 2021 - 13:29

    Önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mevcut başkan Cemil Tugay arasında bir süredir devam eden ‘kamu zararı’ tartışmasında, mahkeme Akpınar’ı haklı buldu! Danıştay 1. Dairesi, üyelerin oybirliği ile aldığı kararda ‘Kamu zararı yok’ hükmüne vardı. 

    DANIŞTAY KARARINI VERDİ
    Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay; önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın imzasıyla, belediyeye ait yeşil alanının -ecrimisil bedeli alınmaksızın- Cengiz inşaat firmasına geçici şantiye alanı olarak verildiğini iddia etmiş, kamu zararı oluştuğu iddiasıyla Akpınar aleyhine dava açmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni ve itirazların ardından süreçle ilgili nihai kararı Danıştay verdi!

    MAHKEME KAMU ZARARI YOK DEDİ
    Danıştay 1. Dairesi, üyelerinin oybirliği ile eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı haklı bularak davayı sonlandırd! Gerekçeli kararda; ortada bir kamu zararının olmadığına,Kamu alacağının zamanaşımı süresinin geçmediğine, ismi geçen şirketten alacağın tahsiline, dosyanın iadesine,Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında içişleri bakanlığı tarafından verilen soruşturmanın oy birliğiyle kaldırmasına karar verdi.

    “DUVARA TOSLADILAR”
    Konuyla ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kente hizmet bahanesiyle benim ismimi karalamaya çalışanlar ve bundan siyasi çıkar elde etmek gayesiyle meclisteki AKP’lilerle bir olarak rencide etmeye çalışan aklıevveller bir kez daha duvara tosladı! Mecliste AKP lilerin teşekkürünü alanlar şimdi ne yapacaklar merak ediyorum! Görev yaptığım süre boyunca halkın bir kuruşunu çöpe atmadığımı Danıştay onayladı. Bu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, partililik bilincine aykırıydı. Yetkili mercilerin takdirine sunuyorum” dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum