Ersin Tatar: Kıbrıs'ta yabancıya arazi satışı kısıtlanacak

    Ersin Tatar: Kıbrıs'ta yabancıya arazi satışı kısıtlanacak

    Küresel Gazeteciler Konseyi KKTC’de Uluslararası medya çalıştayı düzenledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yahudilerin konut ve arazi satın alarak işgal planı yaptığına yönelik iddialar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

    Ersin Tatar: Kıbrıs'ta yabancıya arazi satışı kısıtlanacak
    15 Aralık 2023 - 09:08
    Lefkoşa’da gerçekleşen medya çalıştayın açılışında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KKTC’de Yahudilerin konut ve arazi satın alarak ‘işgal planı’ uyguladıkları iddialarına sert yanıt verdi. Tatar, KKTC’de yabancılara özellikle İsrail vatandaşlarına yapılan toprak satışıyla ilgili önemli tedbirler aldıklarını söyledi.



    Tatar, bağımsız bir devletiz ve çıkarımıza aykırı olan her şeye karşı tedbir alıyoruz dedi, halihazırda yabancıların KKTC’de 5 dönüm arazi alma hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını belirterek, "Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır" dedi.



    Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Kuruluş yıldönümü kapsamında Lefkoşa’da  KKTC Uluslararası Medya Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda 18’i yabancı 60 gazeteciye hitap eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her ülkeden Yahudinin, KKTC’de geniş araziler ve dev bloklardan oluşan binlerce konut satın almasıyla ilgili iddiaları yakından takip ettiğini kaydederek, özetle şöyle dedi:



    "Bizler de endişe ediyoruz. En üst seviyede güvenlik bürokrasimizle toplantılar yaptık. Güvenlik kurumlarımıza talimat verdik. KKTC ekonomik yapısının devamı için inşaat sektörü önemli bir sektördür. Bunları denetleyip en iyi şekilde halletmek lazım. Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır. Bazı tedbirler alınacak.



    5 DÖNÜM DÜZENLEMESİ
    Bu tedbirlerin başında, KKTC’deki yabancıların arazi ve konut satın alınmasıyla ilgili atılacak yeni adımlar yer alıyor. Halihazırda KKTC mevzuatına göre, bir yabancı yerleşimcinin bir taşınmaz alma hakkı bulunuyor. Yabancı yerleşimcilerin, içerisinde ev olmayan arazi alımında ise 5 dönüm alma hakkına sahip. 5 dönüm hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak."



    BÜYÜKELÇİ FEYZİOĞLU NET KONUŞTU
    TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs meselesinin 1974’te bittiğini belirterek bundan sonra Kıbrıs’ı mesele olarak görmenin yanlış olduğunu ifade etti.



    Cumhurbaşkanı Tatar daha sonra İsrail’e konut satışı yapmayan iş adamı Abdurrahman Tunç’a plaket verdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum