Erkunt Traktör, Konya Tarım Fuarı'nda

    Türkiye’nin önde gelen traktör üreticilerinden Erkunt Traktör, TÜYAP’ın düzenlediği ve bu sene 14-18 Mart tarihleri arasındaki 19’uncu Konya Tarım Fuarı’nda yeni ürünlerini çiftçilerin beğenisine sunacak.

    Erkunt Traktör, Konya Tarım Fuarı'nda
    09 Mart 2023 - 17:46
    Tarım sektöründeki tüm gelişmeleri daha yakından görme ve son teknoloji tarım ürünlerini gözlemleme imkanı veren Konya Tarım Fuarı, gerek ülkemiz gerekse de uluslararası pek çok ülkeden binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

    Erkunt Traktör'ün Konya Tarım Fuarı’nda yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerini bekliyor olacağını belirten Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan “Konya Fuarı bizim için çok değerli, Türk tarımının ve çiftçisinin nabzını tutuyor. Burada olmak çok önemli. Erkunt her geçen gün kendisini yenilemek, ürünlerini mükemmelleştirmek için çalışıyor. Yeni ürünlerimizi bu fuarda çiftçi dostlarımızın beğenisine sunacağız. Bugünün çiftçisi sadece bir traktörüm olsun yeter demiyor, kaliteli ve çağın gereklerine uyan ürünü en ekonomik fiyatla almak ve traktörü kullandığı müddetçe arkasında ona destek olacak üretici firmayı görmek istiyor. Bizim de ‘Çiftçinin Gücü’ olmayı aklına koymuş ilk yerli tasarım traktörün üreticisi olarak yegane odağımız, çiftçimizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak, ona işini yaparken gereken konforu, performansı ve ekonomiyi sağlayacak traktörü tasarlamak. Bütün çabamız bu yönde. Yeni ürünlerimiz ile yine çiftçilerimizin karşısındayız.” diye konuştu.

    TÜRK TASARIMLI TRAKTÖRLERE, YERLİ MOTOR

    Saylan “Bugün firmalar dünyada marka olabilmek için globalleşmek ve sınır dışına çıkmak zorundalar. Ama bir dünya markası olmanın ilk adımı önce var olduğunuz ülkede kalıcı, güven kazanmış ve rekabete açık bir marka olabilmektir. Yani kendi sektörünüzde öne çıkmış, tüketiciyi anlamış, güvenini kazanmış ve dünya markaları arasına girebilecek yetkinliği edinmiş olmak çok önemli. Bu bakış açımız ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz AR-GE çalışmaları, testler ve denemelerden sonra, kendi topraklarımızda Türk mühendislerinin Türk çiftçisi ile birlikte tasarladığı traktörlerimizde, yerli üretim motorumuzu kullanmaya başladık. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan saha çalışmalarında, hem tarlada hem de bahçede birçok zorlu işte çalışan çiftçilerimiz tarafından da performansı denenen eCapra Engine marka motorlar, yakıt tüketimi ve performans açısından tam not aldı. Şimdi Konyalı çiftçilerimiz eCapra Engine ile üretilmiş yeni traktörlerimizi yakından inceleyecek.

    Konya, Anadolu’nun kalbi ve her yıl potansiyeli artan yerli ve yabancı sektör paydaşlarını bir araya getiren büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Büyük arazilere sahip, uzun yıllardır tarlasında üretim yapan ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek piyasa araştırması yapan bölge çiftçilerine sunacağımız ürünlerimiz için tam da ‘bu toprakların traktörleri’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

    FUARA ÖZEL YENİ ÜRÜNLER

    Tolga Saylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl artan yerli ve yabancı sektör paydaşlarını bir araya getiren Konya Tarım Fuarı gerek ülkemiz gerekse de sektör oyuncuları için büyük önem taşıyor. Erkunt Traktör de bunun bilincinde hareket ederek, sektördeki iddiasını, lanse edeceği ürünlerle bir kez daha gözler önüne serecek.

    Bu fuarda, mevcut 3A emisyonlu modelimize göre %25 oranında bir tork artışı olan, aynı zamanda havaya karışan zararlı egzoz gazlarını %93 oranında azaltan 2.9 litre Deutz motorlu ve çevreci Stage 5 emisyonlu ürünlerimizi çiftçilerimize tanıtacağız. Türkiye’de çiftçiler tarafından en çok beğenilen bahçe traktörümüz olan Meyveci Serisi ve 75 beygir gücündeki Nimet 75 Lüks modellerimiz artık elektronik ve turbo beslemeli intercooler motorlarla hem daha güçlü hem de daha çevreci olacak. Erkunt Traktör olarak en son teknolojiyi kullanarak yüksek donanımlı ve çiftçimizin bütçesini de zorlamayacak ürünler tasarlıyoruz. Geniş platformlu yapısı ve daha ağır gövdesiyle Deutz motorlu Meyveci Serisi ürünlerimiz ve modern ve şık tasarımlı Nimet 75 Lüks CRD5 Kabinli modelimiz, debriyaja basmaya gerek duymadan kademe vites geçişi yapma özelliğine sahip PowerShift Hi-Lo şanzıman, ihtiyaç halinde devreye girecek elektro-hidrolik çiftçeker düğmesi, 375 Nm maksimum tork ve daha birçok yenilikle çiftçilerimiz için sahada denenmiş ve başarılarıyla bizleri gururlandırmıştır.

    Lansmanını yaptığımız ürünlerin yanında, tarım makinelerimizi ve mevcut ürünlerimizi de çiftçilerimize sergilemekten mutluluk duyacağız. Tüm ziyaretçilerimizin bu görkemli fuar süresince standımıza gelmesini ve Türk mühendislerin tasarladığı ürünlerimizi yakından gözlemlemesini istiyoruz. Bu toprakların sahip olduğu değerlerin, mevcut potansiyelinin ve gücümüzün farkında olarak sizlerle bir araya gelmekten heyecan duyuyor, hepinizi 6. salondaki standımıza davet ediyoruz.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum