• Reklam

Erkekler dünyasında varolma mücadelesi

Çoğu zaman özenilip iç geçirilen ünlülerin pırıltılı yaşamının aslında göründüğü kadar kolay olmadığını defalarca duymuşuzdur. Yaşadıkları hayatın perde arkasında tacizden, travmalara, ölümden dönüşlere tanık olduğumuz ünlülerin yaşantısı Hollywood’un sevilen aktiristi Sharon Stone’un otobiyografik anlatısıyla bir kez daha sarsıldı.

Erkekler dünyasında varolma mücadelesi
07 Aralık 2021 - 14:02
Ünlü sanatçı Sharon Stone, bu yıl çıkan The Beauty of Living Twice (İki kez Yaşamanın Güzelliği) adlı otobiyografik kitabıyla tartışmalara yol açtı. Hayatından ve sanatçılığından kesitler sunan Stone öğretmeninden, yönetmenine kadar gördüğü istismar ve taciz olaylarını da anlattığı kitabıyla, kadının kendi hayatı ve kendi bedeni üzerinde söz sahibi olup olmadığını sorgulattı.

İlknur Özdemir’in çevirisiyle Sia Kitap tarafından yayınlanan İki Kez Yaşamanın Güzelliği, Sharon Stone’un yaşadığı başarılı anlar kadar travmatik olaylara da sahne olan hayatının dökümünü anlatıyor. 2001 yılında geçirdiği beyin kanamasıyla ölümden dönen ünlü sanatçı Sharon Stone, Fen öğretmeni, McDonalds’ta bir yönetici ve büyükbabasının tacizine uğramış. Kendisi ve kızkardeşini istismar eden büyükbabasının tacizleri, Stone ergenliğe ulaştığı dönemlerde dedesi vefat edene kadar sürmüş.

SHaron Stone’a göre paylaşılan her hikayeyle kadınlar biraz daha özgürleşiyor. Ünlü bir sanatçının kaleminden “kadınların kendi hayatları ve bedenleri” üzerinde söz sahibi olmadıklarını okumak ise önemli olduğu kadar yürekleride burkuyor.


Kitaptan alıntı:

“Temel İçgüdü çekildikten sonra izlemem için beni çağırdılar. Orada sadece ben ve yönetmenin bulunması gerekirken salon ilgisi olmayan insanlar, dağıtıcılar ve avukatlarla doluydu. Bana “hiçbir şey göremiyoruz, külotunu çıkartmanı istiyoruz, beyaz ışığı yansıtıyor, üzerinde külot olduğu anlaşılıyor” dendi. Özel bölgemin filmde nasıl göründüğünü ilk kez böyle gördüm. Ekrandaki bendim, benim bedenimdi, bir karar vermeliydim. Projeksiyon odasında Paul’e bir tokat patlattım, arabama gittim ve avukatımı aradım..”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum