• Reklam

Erdoğan'dan Nihat Zeybekci'ye yeni görev

4 dönem Ekonomi Bakanlığı yapan Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atandı. Karar Resmi gazete yayımlandı. Zeybekci, son yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Erdoğan'dan Nihat Zeybekci'ye yeni görev
07 Kasım 2020 - 11:25 - Güncelleme: 07 Kasım 2020 - 11:36

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 61, 62, 63 ve 65. dönem Ekonomi Bakanlığı görevi yapan Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.

Zeybekci’nin yeni görevini sosyal medya hesabından kutlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği’ne atanan Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Ekonominin ustası yine erbabı olduğu alanda Türkiyemize hizmete devam edecek” dedi.

Başkan Zolan'dan kutlama
Zeybekci’ye yeni görevinde başarılar dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine getirilen değerli abim, 61, 62, 63 ve 65. dönem Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye canı gönülden başarılar diliyorum. Hayırlara vesile olsun. Rabbim yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu. “Rabbim yar ve yardımcısı olsun”

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise şunları yazdı:
“Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görülen; 61, 62, 63 ve 65. dönem Ekonomi Bakanımız çok kıymetli büyüğümüz Nihat Zeybekci’ye görevinde başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun."

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?

1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'nin Tavas ilçesi bağlı Pınarlar köyünde Şükrü ve Fatma Zeybekci çiftinin beşinci ve son çocuğu olarak doğdu. Zeybekci, ilk ve ortaokulu doğduğu köyde bitirdi. Lise eğitimini parasız yatılı sınavlarında sağladığı başarıya Kütahya'da tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Üniversite’de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

2004 Türkiye yerel seçimlerinde Zeybekci, Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevini üstlendiği Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi. 2005–2011 arasında ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009–2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar AK Parti Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. 
24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.
Son yerel seçimde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum