Erdoğan: AB bizi 50 yıldır oyalıyor

    Avrupa Birliği'ne giriş sürecinin sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan "oyalıyorlar" vurgusunu yaparken, "Biz yolumuza devam ederiz" cümlelerini aktardı.

    Erdoğan: AB bizi 50 yıldır oyalıyor
    10 Eylül 2023 - 16:00
    Hindistan Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ardından merak edilen soruları yanıtlamak için mikrofon başına geçti.

    Sorulardan birisi ise Türkiye'nin Avrupa Birliğine girebilme sürecini ilgilendiriyor. Bu konunun görüşülüp görüşülmediği sorusunun yöneltildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, resti çekti. "Oyalıyorlar" vurgusunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz yolumuza devam ederiz" sinyalini de verdi.

    "AB ülkeleri bizi oyalamaya devam ediyor"

    İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o soruya yanıtı:
    "Avrupa Birliği meselesini tabi ki görüştük. Charles Michel’in bu konuda tek başına karar verme yetkisi yok. AB ülkeleri bizi bu konuda 50 yıl oyalamıştır. Hala da oyalamaya devam ediyor. Sonuç olarak Türkiye olarak biz yolumuza devam ederiz.
    Dünya 5’ten büyüktür. Burada sadece Amerika, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa olsun istemiyoruz. 5 tane üyenin dudağının arasına dünyayı sıkıştırmayalım."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum