Erdoğan'a 'alzheimer' ve 'gidici' diyen AK Parti İzmir eski İl Başkanı ihraç ediliyor

    AK Parti İzmir Eski Milletvekili ve eski İl Başkanı Aydın Şengül ihraç istemiyle disipline gönderildi. Genel Merkez MYK toplantısında alınan kararın gerekçesinde ses kaydı bombası çıktı. Şengül’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunduğu ve 'alzheimer' dediği öğrenildi.

    Erdoğan'a 'alzheimer' ve 'gidici' diyen AK Parti İzmir eski İl Başkanı ihraç ediliyor
    10 Şubat 2021 - 14:17

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısından flaş bir karar çıktı. 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili ve Önceki Dönem İl Başkanı Aydın Şengül, kesin ihraç istemiyle disipline gönderildi.

    Şengül ile ilgili ihraç kararının, bizzat Erdoğan’ın onayı alındıktan işleme alındığı da öğrenilirken ayrıntılar netleşti. Şengül ile ilgili Erdoğan başkanlığındaki MYK’da ses kaydı ve konuşma içerikleri gündeme geldi. İddialara göre Şengül’ün Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunduğu dile getirildi.
    Erdoğan hakkında, “alzheimer oldu” tanımlaması yapan Şengül’ün, “Cumhurbaşkanı artık kontrolü kaybetti. Ne dediğini kendisine de bilmiyor. Alzheimer gibi davranıyor. Zaten son dönemini yaşıyor, gidici” dediği öğrenildi. Ses kaydında birçok konu hakkında değerlendirme yaptığı belirtilen Şengül’ün ekonomi ile ilgili de, “paranız varsa gidin dolar alın, Türk lirası değer kaybediyor. Paralarınızı dövize yatırın” sözleri dikkat çekti. Hükümetin ekonomi ve siyasi politikalarının aksine söylemlerde bulunan Şengül’ün partinin yönetimi ve ülkenin idaresi konusunda da ağır eleştirilerde bulunduğu belirtiliyor.
    Öte yandan 2019 yerel seçimlerinin ardından aday belirleme sürecini yürüttükten sonra görevinden ayrılan Şengül, il başkanlığını Kerem Ali Sürekli’ye devretmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum