Ephesus bilgisayar oyunu oldu

    YAŞAR Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Cihan Tutum'un kurucularından olduğu bir oyun firması tarafından geliştirilen ve Efes Antik Kenti'nde M.Ö. 100 yılında geçen 'Ephesus' isimli bilgisayar ve konsol oyunu görücüye çıktı.

    Ephesus bilgisayar oyunu oldu
    03 Aralık 2021 - 14:34 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 21:47
    Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Cihan Tutum ile avukat arkadaşı Doruk Ayar, video oyunu merakı ve tutkularıyla oyun firması kurup kendileri gibi farklı mesleklerden insanlarla bir araya gelerek, tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan Efes Antik Kenti'nde geçen bir oyun geliştirdi. Geliştirecekleri oyun için mekan ve tema arayışı içinde olan ekibin ilhamı, Doruk Ayar'ın rüyasında Efes Antik Kenti'ni görmesi oldu. Rüyadan esinlenen ekip, oyunun, tarihi Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanan ve pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Efes'te geçmesine karar verdi. Mezun oldukları alanlarda profesyonel iş yaşamlarını sürdürürken oyun tutkusunun kendilerini bir araya getirdiğini anlatan Endüstri Mühendisi Cihan Tutum ve Avukat Doruk Ayar, "Bu tutkumuzu işimiz haline getirmeye karar verip oyun firması kurduk. Bizim gibi aynı tutkuya sahip farklı mesleklerden insanlarla el ele verip kısa sürede bir oyun geliştirmek için yola çıktık. Efes'i oyunlaştırmaya karar verdiğimizde, bu şehrin tarihini okumanın ya da antik kentin gerçekçi çizimlerini aramanın tüm tarihi yolculuğu anlamak için yeterli olmayacağını biliyorduk. Duyulacak çok hikaye ve yaşanacak çok fazla duygu vardı. Biz de o tarihi yeri ziyaret etmemiz, profesyonellerden efsaneleri ve tarihi öğrenmemiz gerektiğine karar verdik" dedi.

    2 BİN YIL ÖNCESİNE OYUNLA YOLCULUK

    Efes'e birçok kez gittiklerini ve her seferinde bu büyüleyici şehrin sadece harabe olmadığını anladıklarını ifade eden Tutum ve Ayar, "Efes, Roma İmparatorluğu'nun en güçlü zamanlarını temsil ediyor. Mermer yollarda yürürken zamanın lüksünü hissederken antik tiyatronun tam ortasında durduğunuzda, o noktada gladyatörlerin ve oyuncuların heyecanını anlayabiliyorsunuz. Oyuncuların bu ruhu anlamaları için 3 boyutlu modellemelerden oyun hikayesine kadar tüm detaylar üzerinde büyük titizlikle çalıştık. Oynayanlara Efes'i bir Roma vatandaşı gibi deneyimletmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.  

    STEAM'DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

    Bir yıldan az sürede geliştirilen oyun, daha geliştirme aşamasındayken katıldığı Oyun Geliştirme Dünya Şampiyonası'nda (GDWC) Hayranların Favorisi ödülü ve Oyun Girişimciliği Yarışması Next Game Startup'ta ikincilik ödülü kazandı. Ephesus oyunu, oyun dünyasının popüler platformu Steam'de erişime sunuldu. Oyunun bilgisayar ve konsol versiyonunun olacağını dile getiren Tutum ve Ayar, kullanıcıların büyük bir kesiminin yabancı olmasını beklediklerini belirterek, oyunun Efes'in tanıtımı için de katkı sağlamasını istediklerini ifade etti. Firma ekibi ve gelecek hedefleri hakkında da bilgi veren ikili, "PC ve konsol oyunları geliştiren bir oyun stüdyosuyuz. Kurucu ortaklar Cihan Tutum, Doruk Ayar, sanat direktörü Tarhan Can Özok, sahne tasarımcıları Aykut Erdalı, Tibet Yüksel, hikaye yazarı Erman Utku Erciyas ile 3D sanatçısı Emir Ulusoy'dan oluşan ekibimizle Indie ve AA kalitede oyunlar geliştiriyoruz. Ephesus ilk oyunumuz. Türk geliştiricilerin mobil oyun sektöründe yakaladığı başarıyı, bilgisayar ve konsol oyunlarına da taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.
     

     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum