Enkaz altındaki para ve altınlar ne oldu?

    İzmir depreminde yıkılan apartmanların molozları ayrı ayrı depolanıyor. Bu molozların içinde para ve ziynet eşyaları olduğu biliniyor. O yüzden bu molozlar daha sonra tek tek aranacak.

    Enkaz altındaki para ve altınlar ne oldu?
    22 Kasım 2020 - 12:40

    İzmir'de 116 kişinin hayatını kaybettiği, Bayraklı'da bazı binaların tamamen yıkılmasına neden olan deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kaldırılan enkaz Menemen'deki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZBETON deposuna götürüldü.

    Depremzedelerin enkaz altında yüklü miktarda ziynet eşyası ve paralarının olduğunu iddia etmesi üzerine İZBETON Menemen Deposu'na dökülen molozlar koruma altına alındı. İZBETON deposuna görevlilerin dışında giriş çıkışların yasaklandığı da saptandı.

    Polis yetkilileri kaldırılan molozlar arasında para ve ziynet eşyası olabileceğini belirterek, "Yıkıntılar apartman adına göre ayrı ayrı depolanıyor. Enkazların tamamen kaldırılmasından sonra hayatta kalan apartman sakinlerinin gözetimi altında enkazlar ayrıştırılacak ve çıkan ziynet eşyası ve paralar sahipleri bulunarak tespit edilecek" dediler.

    Polisin moloz taşıyan kamyonların yol boyunca da kontrol altında tutularak olası hırsızlıkların önlendiği belirlendi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum