• Reklam

Enginarın kalbi Urla'da atacak

Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, 3-4-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası Urla Enginar Festivalinde 1 milyonu aşkın ziyaretçi beklediklerini söyledi

Enginarın kalbi Urla'da atacak
02 Mayıs 2024 - 14:19
Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, 3-4-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası Urla Enginar Festivali dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla İskele Urit Restoranda bir araya gelen Balkan, üç günlük festivalde nelerin yapılacağını anlatarak, gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıya Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın yanı sıra İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Doğal Sofra Urla Derneği Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü ve gazeteciler katıldı.

3-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Uluslararası Urla Enginar Festivalinde, enginarın kalbi Urla’da atacak. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, festival dolayısıyla Urla’nın nüfusunun 1 milyonu aşacağının altını çizerek, “Enginar festivali bundan 9 yıl yıl önce Urla’daki üreticileri kalkındırmak amacıyla başlatıldı. Üreticinin ve vatandaşın buluşacağı tanıtım festivali için yola çıkıldı ve bugün 10’uncusunu düzenlemek bize nasip oldu. Festivalimizi sadece sokaklarında mutfakların kurulup çeşitli enginar yemeklerinin yapıldığı festival olmaktan çıkarıp karnaval boyutundan öte üreticinin de katıldığı, gastronomi turizminin de eklendiği vatandaşımızın sahip çıktığı bir festival haline getirmek istiyoruz. Festivalde üreticinin de söz hakkı olduğu, gastronomi şeflerinin de söz hakkı olduğu, enginarın, kınalı bamyanın tarihinin anlatıldığı, tarımsal üretimin özetlendiği söyleşiler de olacak festivalimizde. Gastronomi ile uğraşan şeflerle birlikte vatandaşında festivale sahip çıkması beni çok mutlu etti. Katıldığımız toplantılarda esnafın, üreticinin, şeflerin, herkesin kendi çocuğuymuş gibi festivali benimsemesi benim için çok kıymetli. 3 gün boyunca Urla nüfusunun 1 milyonu geçeceği tahmin ediliyor. Bu nedenden dolayı geçmiş yıllardan ders aldığımız altyapı eksikliğini bu yıl yaşamamak için önlemimizi aldık” diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMALARA İHTİYACIMIZ VAR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de Urla’nın herkes için Türkiye açısından son yılların en gözde ilçesi olduğunu ve Urla’da yapılacak çok şeyin olduğunu belirterek, “Selçuk Başkanımızı uzun yıllardır tanıyorum, iki özellikten söz etmem mümkün. Birincisi çalışkanlığı, ikincisi hiperaktifliği. Urla'nın geleceği açısından bu büyük şans olacak diye düşünüyorum. Hafta sonu bazı meslektaşlarımın bildiği gibi Ankara'daydım. Medyada yeni arayışlar üzerine 2 günlük çalıştay yaptık. Çok zorlu süreçlerden geçtiğimizi medya olarak bilmeyen yok. Ama bu gece pek çok lezzetli yemekler yerken medya ve yerel kurumlarla, belediyelerimizle yeni bir iş birliğinin de başlangıcı diye düşünüyorum. Dünyanın en zor mesleği belgeli gazeteciliktir. Eğer belgeli gazetecilik yapamıyorsanız o zaman başka alanlara ve maalesef gazeteciliğin içini boşaltan yaklaşımlara mecbur kalırsınız. Belgeli gazeteciliği yapmak, gazetecilik yapmak da hakikaten meşakkatli ama onun dışında dayanışma gerektirir. Kiminle dayanışma gerektirir? Mesleğini hakkıyla yapanlarla dayanışma gerektirir. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. O yükü de birlikte kucaklayabileceğimiz yerel yöneticiler çok ama çok önemlidir. Urla bunlardan biri olacaktır diye düşünüyorum. Hem bu güzel ilçemizin hak ettiği noktalarda olabilmesi adına doğru, bağımsız, ilkeli gazetecilik yapabilmek için ortak çalışmalara ihtiyacımız var. Yerel basının gücünü daha da arttırmaya kararlıyız. Bu anlamda birlikte çalışmaya da hazırız. Yeter ki doğru işler yapalım. Bazen yolunuz açık olmayabilir. O zaman yolu siz açarsınız ki iziniz kalsın. Ben bu yaklaşımlarla Selçuk başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yeni başlangıçların da herkese Urla'mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

URLAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Enginar lezzetlerini gazeteciler ile buluşturan ve gecenin hazırlanmasında büyük emekleri olan Doğal Sofra Urla Derneği adına konuşan Başkan Bilge Bengisu Öğünlü ise “Sizleri Urla'da ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Doğal Sofra Urla olarak 15 yıldır Urla için çalışıyoruz. Sadece Urla için değil, gelecek çocuklarımız için de çalışıyoruz. Bu güzel, unutulan lezzetleri onlara taşımak asli görevimiz. Ata tohumlarından geleneksel yemeklere kadar hepsini yaşattığınız için Ot Festivali, Enginar Festivali, balık çorbası, Bağbozumu olsun birçok etkinlikte yer alıyoruz. 70-80 kadar üyemiz var. Hepsi gönüllü, hepsi profesyonel kişiler, ev hanımları karışık bir grubuz. Çoğunlukla kadınız ve Urla'mız için çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum