Engelsiz yaşam için pedal çevirdiler

    İZMİR'de, Eşpedal Derneği üyeleri, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kapsamında engelliler için erişilebilir ulaşıma dikkat çekmek amacıyla kortej yapıp, bisiklet turu attı.

    Engelsiz yaşam için pedal çevirdiler
    03 Aralık 2022 - 15:05 - Güncelleme: 03 Aralık 2022 - 15:06

    Eşpedal Derneği üyesi bisiklet tutkunları, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' için kortej düzenledi. Engelliler için erişilebilirlik ayrıca temiz çevre ve ulaşım, spor ve sosyal haklara dikkat çekmek isteyen topluluk, bugün saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Hacısalihoğlu, "Engelliler adına yapılan tüm sosyal sorumluluk projelerinin bir sosyal zorunluluk olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Farklı kurumlarca gerçekleştirilen 'engelsiz' nitelemesiyle başlayıp, içeriğinde engelli bireylerin daha izole ortamlara itildiği, toplumdan ayrıştırıldığı faaliyetlerden uzaklaşılması, toplumda herkesin bir arada eşit erişimle var olacağı politikalar üretilmesi gerekmektedir. Bir gün hep birlikte daha eşit, daha erişilebilir günlere 'merhaba' diyeceğiz. Şimdi pedallarımızı tüm engellemelere karşı adil, bağımsız, erişilebilir bir hayat için çevirelim" dedi.

    Açıklamanın ardından bisikletlerine binen topluluk, kortej yaparak Cumhuriyet Meydanı'ndan İnciraltı'na kadar farkındalık için pedal çevirdi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum