• Reklam

En soğuk günler! Sibirya'dan 'kar fırtınası' geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sibirya kökenli Aybar Kar Fırtınası’nın sadece İstanbul’u değil, İzmir de dahil yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacağı belirtildi.

En soğuk günler! Sibirya'dan 'kar fırtınası' geliyor
09 Mart 2022 - 13:20 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 13:38

Son yılların en soğuk ve yağışlı Mart ayı kapıda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sibirya kökenli Aybar Kar Fırtınası’nın yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacağını açıkladı.  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çevresel Yerbilimleri Anabilim Dalı Başkanı, Oşinografi ve İklim Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Doğan Yaşar, Aybar, İzmir’e kar yağma olasılığının yüzde 50 olduğunu söyledi.

Yarın (10 Mart Perşembe) yurdumuza İstanbul’dan girecek olan Sibirya kökenli Aybar kar fırtınası 3 gün boyunca etkili olacak. Görkemli, gösterişli ve heybetli anlamına gelen Aybar ismi bu nedenle Sibirya kutup fırtınasına verilmiş. Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının Mart ayında 35 yıldan bu yana görülmeyen bir soğuk yaratacağını ifade ediyor. Aybar Kar Fırtınası nedeniyle perşembe ile pazartesi günleri arasında iş yeri ve okulların tatil edilmesi gündeme gelebilir.

Hava Forum sitesi, “Bazı meteorolojik modeller İstanbul’u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987’den sonra en iddialı kar geliyor” ifadelerini kullandı.

Ancak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Aybar Kar Fırtınası’nın sadece İstanbul’u değil, İzmir de dahil yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum