En çok beğeni alan kakaolu nefis ıslak kurabiye tarifi

    Yerken ağızda dağılan kakaolu ıslak kurabiye tarifi Nefis Yemek Tarifleri lezzet ayrıcalığıyla huzurlarınızda! Ülkenin en zengin yemek arşivi, kakao aromasıyla iştah açan, ıslak kurabiye tarifinin en iyisini sizlere sunuyor. Birebir ölçüsüyle tam tutan, her denemede enfes sonuçlar sağlayan ıslak kurabiye tarifi için başka adreslerde hiç vakit kaybetmeyin.

    En çok beğeni alan kakaolu nefis ıslak kurabiye tarifi
    14 Eylül 2021 - 10:31 - Güncelleme: 14 Eylül 2021 - 10:38
    Yerken ağızda dağılan kakaolu ıslak kurabiye tarifi Nefis Yemek Tarifleri lezzet ayrıcalığıyla huzurlarınızda! Ülkenin en zengin yemek arşivi, kakao aromasıyla iştah açan, ıslak kurabiye tarifinin en iyisini sizlere sunuyor. Birebir ölçüsüyle tam tutan, her denemede enfes sonuçlar sağlayan ıslak kurabiye tarifi için başka adreslerde hiç vakit kaybetmeyin.

    Islak kum dokusuyla diğer kurabiyelerden ayrılan, kakao sevenlerin favorisi olacak tam ölçülü ıslak kurabiye tarifi malzemeleri ve aşama aşama püf noktalarıyla yapılışı tek tarifte buluştu! Mutfakta yeni olanların bile kolaylıkla pişirip servis edebileceği ıslak kurabiye browni tadında efsane bir seçim!

    Çay saatlerine, kahve molalarına, gün masalarına çok yakışan şerbetli ıslak kurabiye, tadanlardan tam not aldı! İkram ettiğiniz misafirlerinizin mutlaka tarifini isteyeceği bu tarif, sizin de defterinizin üst sıralarında yer alacak şahane bir lezzet.

    Her evde bulunabilecek temel tatlı malzemeleriyle hazırlanan ıslak kurabiye kakaolu ya da sade farklı çeşitlere uyarlanabilir. Bildiğiniz diğer kurabiyeleri unutturacak şerbetli, ıslak kurabiye yapımı için en doğru adrestesiniz!

    https://i.nefisyemektarifleri.com/2019/06/28/brownie-kurabiye-36.jpg

    Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Püf Noktaları

    Şerbetli tatlı ve kurabiye lezzetini aynı anda yaşatan çifte mutluluk Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi, arama motorlarında ilk sıralarda karşınıza çıkacağı gibi, bu tarife web sitemizden ya da kullanımı tamamen ücretsiz mobil uygulamamızdan (ios, android) hızlıca ulaşabilirsiniz.

    Tarifi kaybetmemek ve not almak için defterinize ekleyebilir, tarifi hazırlarken aklınıza takılan soruları sorabilir, sunum fotoğraflarını tarif yazarı ile paylaşabilirsiniz. Dilerseniz web sitemizin bir üyesi olarak denediğiniz tarifi kendi hesabınızdan da paylaşabilir; böylece kendi tarif arşivinizi oluşturabilirsiniz.




    Tam 19.000 kişinin tarif defterinde ekli olan, en popüler ıslak kurabiye nasıl yapılır?  İşte, klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlara, fark yaratacak sunumuyla nefis ıslak kurabiye tarifinin detayları:
     
    • Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlamalı ve buzdolabında muhafaza edilen yumurta ve margarinin oda sıcaklığına ulaşması için dolaptan çıkarmalısınız.
    • Şerbetli bir kurabiye tarifi olduğu için, şerbetin soğuk kurabiyenin sıcak olması gerekir. Bu yüzden şerbeti hamurdan önce hazırlayıp soğutmalısınız.
    • Hamuru hazırlarken ilk aşamada eklenen yumurta diğer malzemelerle birleşmeden önce iyice çırpılmalıdır.
    • Kurabiye hamurunun ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olması gerekir. Bu dokuyu kolayca elde edebilmek için unu azar azar ekleyebilirsiniz.
    • Kurabiyenin pişmesinde en ideal boyutlar ceviz taneleridir. Ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz.
    • Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizerseniz piştiğinde yapışmadan kolayca kalkacaktır.
    • Fırın ısı ayarı 180 derece ve önceden ısıtılmış olmalı. Hamurun dışının pişip içinin çiğ kalmaması için fırın ısısını aşama aşama yükseltebilirsiniz. İlk 5-8 dakika için 160 derece idealdir.
    • Kurabiyeleri fırından alınca ilk sıcaklığının geçmesini bekledikten sonra soğumuş şerbete her yerini bulayıp servis tepsisine dizebilirsiniz.

    https://i.nefisyemektarifleri.com/2013/01/kakaolu-islak-kurabiye.jpg

    Islak Kurabiye Kaç Derecede Pişer?

     
    • Kurabiye pişirmenin hassas noktalarından birisi de fırın ısısını doğru ayarlamaktır.
    • Kurabiyenin dışının hemen kızarıp içinin hamur kalması yerken keyif vermeyeceği için yavaş yavaş pişme imkanı sağlamak önemlidir.
    • Bu nedenle, tepsiyi fırına vermeden önce fırını ısıtmanız gerekir.
    • Bu tip kurabiyeler için 180 derecelik fırın ısısı yeterlidir.
    • Ancak, kurabiyeleri fırında verdiğinizde aşama aşama ısıyı yükseltmek daha garantili sonuçlar verir. Bu yüzden ilk aşamada 160 derece 5-8 dakika daha sonra 180 derecede birkaç dakika yeterli olacaktır.
    • Bu tavsiyeler kullandığınız fırının pişirme kapasitesine göre değişebilir.

    https://i.nefisyemektarifleri.com/2019/04/20/islak-sandvic-kurabiye-ne-kek-ne-kurabiye.jpg

    Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Servis Edilir?

    Kakaolu ıslak kurabiyeyi canınızın çektiği her an kolayca hazırlayabilir; ister ailenize ister misafirlerinize afiyetle ikram edebilirsiniz. Değişik bayram tatlısı fikri arayanlar için de hem pratik hem de leziz bir seçenek olacaktır.

    Peki, ıslak kurabiye nasıl servis edilir?

     
    • Islak kurabiye şerbete batırıldıktan sonra Hindistan cevizine bulanarak,
    • Üzerine ceviz, fındık, Antep fıstığı ya da haşhaş serpilerek,
    • Arzu edilen çeşit çikolataları eritip üzerine eklenerek,
    • Yaz sıcaklarında vanilyalı dondurma ile servis edilebilir.

    https://i.nefisyemektarifleri.com/2018/03/15/kakaolu-islak-kurabiye-tarifi-4.jpg

    Islak Kurabiye Çeşitleri Nelerdir?

    Islak kum dokusuyla ağızda dağılan şerbetli kurabiyeleri damak tadınıza göre farklı malzemelerle değiştirip yorumlayabilirsiniz:

     
    • En sık tercih edileni kakaolu ıslak kurabiyedir. Hamura kakao eklenerek yapılır.
    • Kakaolu ve Hindistan cevizi dolgulu ıslak kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bunun için Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekerinden oluşan harcı hamurun içine yerleştirebilirsiniz.
    • Havuçlu veya elmalı, cevizli - fındıklı ve tarçınlı ıslak kurabiye de web sitemizde popüler. Bu malzemelerden oluşan karışım ile kurabiye hamurunu bohça yapıp pişirebilirsiniz.
    • Portakal veya limon soslu ıslak kurabiye enfes kokulu bir diğer seçim. Hamura portakal - limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Portakallı için şerbeti portakal suyu ile hazırlayabilirsiniz.
    • Islak kurabiye sandviçi de hazırlayabilirsiniz. Vanilyalı (sade) kurabiyelerin arasına çikolatalı ganaj sürüp sandviç yaptıktan sonra sütle ıslatıp Hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
    • Dilediğiniz toz paket pudingleri kurabiye hamurunun içine ekleyip aynı oranda un miktarını azaltabilirsiniz. Antep fıstıklı puding ideal bir seçim olacaktır.
    • Şekerpare tadında ıslak kurabiye hazırlamak için irmik kullanabilirsiniz. Aynı oranda undan eksiltme yapabilirsiniz.
    • Tahin aromasını sevenler, kurabiye hamuruna 1 çay bardağı kadar tahin eklemesi yapabilir.

    https://i.nefisyemektarifleri.com/2018/06/27/havuclu-islak-kurabiye.jpg

    Islak Kurabiye Kaç Kalori?

    Şeker, yağ, un ve şerbet ile hazırlanan bu kurabiyeler maalesef diyet için uygun değildir. Diyabet hastalarının tüketmesi önerilmez. Formunu korumaya çalışanlar ise porsiyonuna dikkat etmelidir.

    Kalorisinin yaklaşık %60’ını yani yarısından fazlasını karbonhidrat oluşturur. Akabinde yaklaşık %40’lık bölümünü ise yağ kaplar. Peki, en sık tüketilen kakaolu ıslak kurabiye kaç kalori?

    1 porsiyon kakaolu ıslak kurabiye 560 kalori içerir.




     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum