En büyük fuarın yıldızı yine Ege Yıldız

    İzmir'in devleri Ege Plast ve Ege Yıldız, üç katıdan 812 firmanın katıldığı ve sektör devlerinin yer aldığı Sodex Fuarı'nda ilgi odağı oldu, önemli bağlantılar gerçekleştirdi. Toplam 95 ülkeden 86 bin 217 kişinin ziyaret ettiği fuarda firmalar, ileriye dönük olarak 500 milyon dolarlık ihracat potansiyeli elde etti.

    En büyük fuarın yıldızı yine Ege Yıldız
    05 Ekim 2021 - 11:59
    İklimlendirme sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olan, ancak ISK-SODEX fuarı, 2 yıl aradan sonra İstanbul’da yapıldı. Avrupa, Asya ve Afrika kıtasından 812 firmanın katıldığı ve sektörün dev firmalarının boy gösterdiği fuara ilgi büyüktü. 2019’da gerçekleştirilen organizasyona kıyasla, katılımcı sayısının 27 arttığı fuarda, 53 ülkeden 300 profesyonel satın almacı, firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme olanağı buldu. 



    ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
    Pandemi döneminde, iklimlendirme sektöründe bu büyüklükte ve yüksek katılımla yapılan dünyadaki tek fuar olan ve 95 ülkeden 86 bin 217 kişinin ziyaret ettiği ISK-SODEX 2021’de firmalar önemli bağlantılar gerçekleştirdi. 2019’a kıyasla katılımcı ülke sayısının 44’ten 53’e, fuarı ziyaret eden satın almacı sayısının da 46 artarak 300’e ulaştığı ISK-SODEX 2021, iklimlendirme sektöründe ülkemizin ihracatına büyük katkı sağladı.



    500 MİLYON DOLARLIK POTANSİYEL
    Sektör, önümüzdeki iki yıl içinde gerçekleştirilmek üzere ilave 500 milyon dolarlık ihracat potansiyeli elde ederken, Ege Yıldız ve Ege Plast, fuarın parlayan yıldızlarındandı. Türkiye’de plastik boru üreticilerinin öncülerinden olan Egeplast ve Ege Yıldız’ın, bina, altyapı ve zirai sulama boruları olarak üç grupta sunduğu ürünler, kalitesiyle ziyaretçilerin ilgi odağıydı. Binlerce yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Ege Yıldız ve Egeplast standında, firma yetkilileriyle, satın almacılar arasında önemli iş görüşmeleri ve bağlantılar yapıldı. Fuarda özellikle yabancı konuklarla yapılan temaslar, Egeplast için ileriye dönük ciddi bir ihracat potansiyeli yarattı.



    İŞİN USTASI “EGE YILDIZ” DEDİ
    Ege Yıldız’ın organizasyonuyla İzmir ve Ankara’dan gelen tesisat ustası, SODEX 2021 gibi büyük bir fuarı ziyaret etme fırsatı buldu. Plastik boruda kalitenin çok önemli olduğunu vurgulayan tesisatçılar, sağlamlığıyla uygulamada kendilerine kolaylık sağladığı, yıllarca sorun çıkarmadan kullanıldığı için, Ege Yıldız ürünlerini tercih ettiklerini vurguladı. Bu arada çeşitli etkinliklerle renklenen fuarda, konuk tesisatçılara, Ege Yıldız standında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler verildi.  Fuarın forum alanında 4 gün boyunca devam eden etkinliklerde ise 34 katılımcı firma ve sektörle ilgili  derneklerin yetkilileri, yapılan 29 oturumda ürün ve hizmetlerinin yanı sıra iklimlendirme sektöründeki yeni düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve inovatif çözümleriyle ilgili bilgi paylaştı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum