Emniyete 3 bin bekçi alınacak

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

    Emniyete 3 bin bekçi alınacak
    04 Mart 2022 - 12:22

    "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayınlandı.

    Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Başkanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne yeni kadrolar ihdas edildi.

    3 BİN ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ KADROSU OLUŞTURULDU

    Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

    Ayrıca Avrupa Birliği Başkanlığına 2 genel müdür yardımcısı ve 4 şube müdürü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı kadroları ihdas edildi.

    Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin bekçi kadrosu ihdas edildi #1

    BAŞVURULAR EGM'YE YAPILACAK

    Çarşı ve mahalle bekçisi için başvuru şartları ise şu şekilde:

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

    En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

    En az 167 cm boyunda olmak,

    Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,

    31 yaşından gün almamış olmak

    Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

    Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

    Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

    BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR

    Geçtiğimiz yılın bekçilik maaşları ilkokul mezunu bekçi 5.008,221 lira, lise mezunu bekçi 5.186,079 lira ve  üniversite mezunu bekçi 5.421,4155 lira olarak uygulanıyordu. Bekçiler memur statüsünde oldukları için memur maaşları arttığında bekçilerin de maşları o oranda artıyor. Ve en düşük memur maaşı da 6.429 lira olduğu için bekçi maaşları da yükseldi.

    BEKÇİLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADAR

    Bekçiler gece çalışır. Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır. Türkiye genelinde havanın kararma saatleri farklı olduğundan farklı saat uygulamaları devreye girmekle birlikte İstanbul'da 19.00-07.00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. İstanbul'un bazı ilçelerinde polis sayısı yetersiz olduğundan dolayı farklı uygulamalar yürütülür. Bu ilçelerdeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi olanlar 6+1 çalışmaktadır. 6 gün boyunca 12 saat çalışıp haftada bir gün izin yapılmaktadır.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum