Emniyet ve Baro'nun ortak acısı

    Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın devre arkadaşı olan üç çocuk babası emekli emniyet müdürü ve avukat Kadir Canbeldek hayatını kaybetti.

    Emniyet ve Baro'nun ortak acısı
    31 Ocak 2021 - 19:05
    Bahri Karataş (KHA) 

    Emekli Emniyet Müdürü ve Izmir Barosu Avukatı Kadir Canbeldek vefat etti. 

    Uzun zamandır kanser tedavisi gören üç çocuk babası Kadir Canbeldek, bugün yaşamını yitirdi. Emniyet ve baro da ki meslektaşları tarafından çok sevilen ve herkesin yardımına koşan, güzel yürekli bir insan bu dünyadan göçüp gitti.

    69 yaşındaki Kadir Canbeldek' in ölümü ailesini ve tüm sevdiklerini derinden üzdü. 

    "Duygusal paylaşım"

    Onun bugün sonsuzluğa uğurlanmasının ardından meslektaşı Emekli Emniyet Müdürü Günay Uslu sosyal medyadan duygusal bir paylaşımda bulundu.

    Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Günay Uslu'nun sosyal medyada yer alan "Polis Koleji 1938" isimli polis grup sayfasında yer alan duygusal paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

    "KADİR CANBELDEK 1973

    1952'de Denizli İline bağlı Yatağan kasabasında doğmuş, çoğumuz gibi Polis Koleji'ne alt ve orta sınıftan gelmiş. Denizlili ama Laik Cumhuriyet'in yıkılmaz kalesi, manevi Başkenti İzmir'e aşık. Aynı zamanda ödünsüz Büyük Devrimci Mustafa Kemal sevdalısı...

    Candostum diyebileceğim kadar yakın hissettiğim bir kardeşim ve arkadaşımdı. Benzer ülküleri taşıdığımız, aynı ufka doğru bakıp yürüdüğümüz yoldaşımdı. Bu gün O'nu ölümün bilinemez sonsuzluğuna UĞURLADIK. Üzüntüm içime sığmayacak denli büyük, yazarken titreyen parmaklarıma zorlukla hakim olabiliyorum.

    Sade, açık, babayiğit, cana yakın, mükkemmel bir insan olarak 35 yıl yaşadığı İZMİR'in saygın avukatlarından biriydi. Meslektaşlarından ve yoksullardan ücret almazdı, üstelik masrafları da kendi üstlenirdi. Bu yanını gizli tuttuğu için çok kişi farkında bile değildir belki.

    İnsan olabilmenin tüm güzel, iyi ve olumlu niteliklerini ruhunda taşıyan sevgili kardeşimi acıyla uğurlarken eşine, kızlarına, oğluna ve tüm sevenlerine sabır diliyorum, baş sağlığı diliyorum.

    Işıklar içinde huzurla uyu, rahmetin bol olsun, GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN...

    NOT: Kadir'e son anına dek desteğini esirgemeyen Erdinç Sadıç ile dernek yönetimine, Mustafa Acar, Yusuf Fidan, Remzi Koçöz, A.Galip Savaşır ve diğer kardeşlerime sevgim ve minnetim büyüktür..."

    Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ali Galip Savaşır da merhum meslektaşı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı :
    "Günlerdir kıvrandıran, içimi dağlayan acı haber bu sabah geldi. Tanımaktan onur duyduğum, iyi kalpli, güzel insan ve örnek bir kolejli olan canım Kadir Canbeldek ağabeyim aramızdan ayrıldı. Onun amansız hastalığıyla mücadelesi ve yaşama sarılışını takdirle izliyor, ona olan sevgim, saygım ve hayranlığım daha da artıyordu. Elinden geleni yaptı, direndi. Mücadeleci ruhuna yakışanı yaptı. En zor yıllarımda komşuyduk, yan yana yaşadık. Sıkıştığımda sığındığım, çaresizliğimde çarem; can dostumdu. Örnek olacak bir aşk ile bağlı olduğu ailesi, onun etrafında kenetlendi. Beni biraz teselli eden ise onunla çokça vakit geçirebilme imkanımın olması ve yakın kardeşi olma ayrıcalığını yaşamamdır. Seni çok sevdik ve her zaman seveceğiz... Başımız sağolsun. Nur içinde yat, yıldızlar yoldaşın olsun.."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum