Emniyet müdürüne uyuşturucu ticaretinden hapis

    İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindebir dönem Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ve Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Çeviköz hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasıyla verilen beraat kararı bozuldu. Çeviköz, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Emniyet müdürüne uyuşturucu ticaretinden hapis
    04 Nisan 2023 - 15:18
    İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün bir dönem etkili isimleri arasında yer alan Mali Suçlar eski Şube Müdürü ve Menderes eski İlçe Emniyet Müdürü Zafer Çeviköz ile ilgili verilen karar bozuldu.

    Manisa’nın Akhisar ilçesinde yanında bir kişi ile birlikte seyir halindeyken polis tarafından durdurulan ve aracında 2 kilo skunk ve uyuşturucu etkisi bulunan ilaçlarla yakalanan Çeviköz’ün durumu dikkat çekmişti.  Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçlamasıyla yargılanan Çeviköz hakkında beraat kararı verilmişti.

    Mahkeme salonunda yaptığı savunmada yıllarca başarıyla görev yapmış bir polis memuru olarak uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasıyla hakim karşısında olmaktan büyük utanç duyduğunu dile getiren Çeviköz, "Bu utanç bana yetti, hayatımın en büyük dersi oldu. Kesinlikle satmak gibi bir maksadım yoktu." ifadelerini kullanmıştı.

    İSTİNAF KARARI BOZDU
    Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar istinaf mahkemesine giderken “yeniden yargılama ve mahkumiyet” kararı çıktı. Beraat hükmü kaldırılırken Çeviköz ilk olarak 10 yıl hapis ve 1000 gün para cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra lehte kararı uygulayarak cezayı 8 yıl 4 ay süreye ve 16 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum