Depremzedelere gönderilen mallar emniyet müdürünün evinden çıktı

    TEKİRDAĞ Çevik kuvvet Şube Müdürü Yadigar I.'ın deprem sonrası geçici görevle gittiği Gaziantep'in Islahiye ilçesinden dönerken, yanında depremzedeler için gönderilen birçok malzemeyi götürdüğü öne sürüldü. Savcılık, talimatıyla emniyet müdürünün evinde arama yapıldı, iddiaya göre çok sayıda yardım malzemesi ele geçirildi.

    Depremzedelere gönderilen mallar emniyet müdürünün evinden çıktı
    05 Mart 2023 - 20:43

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye birçok güvenlik görevlisi yardım organizasyonları ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirildi. Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I. da bu kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Habertürk'ün haberine göre Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü. Ancak; otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a gvtürdüğü öne sürüldü.

    Evinde yapılan aramada hepsi bulundu

    İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I.’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, kadın pedleri, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Kettle Isıtıcılar ele geçirildi.

    'Hırsızlık' suçundan serbest bırakıldı

    Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti. Şimdi itirazın sonucu bekleniyor.

    Yadigar I.'ın deprem bölgesinden aldığı 2 kuşun kafes içindeki fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘Deprem ve zede kuşlarım’ yazdığı görüldü.

    Tekirdağ Valiliği'nden açıklama geldi

    Tekirdağ Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde görevlendirilen bir emniyet personelinin afet bölgesinden dönerken depremzedeler için gönderilen bazı yardım malzemelerini beraberinde getirerek ikametinde bulundurduğuna dair yapılan ihbar neticesinde ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca itirazda bulunulmuştur. Olay, Valiliğimiz ve Emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


    YORUMLAR

    • 0 Yorum