Emniyet Müdürü Aşkın istifa etti

    2016-2021 yılları arasında İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Dr. Hüseyin Aşkın'ın emeklilik dilekçesi kabul edildi. Aşkın'ın, birkaç gün içinde Diyarbakır'dan ayrılarak İzmir'e geleceği öğrenildi.

    Emniyet Müdürü Aşkın istifa etti
    04 Ağustos 2022 - 01:01
    2016-2021 yılları arasında İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak çalışamalarını sürdüren Dr. Hüseyin Aşkın, Diyarbakır'da bir yıllık görev süresi içinde özellikle uyuşturucu konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Görevini sonlandırmaya karar veren Aşkın'ın emeklilik dilekçesi kabul edildi. Akademiysen kimliğiyle de bilinen Aşkın'ın emekli olduktan sonra İzmir'e gelerek akademik çalışmalara ağırlık vereceği öğrenildi.

    Ankara kulislerinden sızan haberlere göre, Hüseyin Aşkın’a daha üst görevler teklif edildi, ancak kendisi akademiye dönmek istediği için, nazikçe reddetti. Aşkın Müdür, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’dan ayrıldı.

    Hüseyin Aşkın kimdir?

    1967 yılında Çankırı ilinin, Kurşunlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1986 yılında Polis Kolejinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.
    1990-1991 yılları arasında ABD'nin Minnesota eyaleti Berlitz Dil Eğitim Merkezinde yabancı dil eğitimine katıldı. Aynı tarihlerde Eyalet Polisiyle Asayiş Hizmetleri konusunda çalışmalar yaptı.
    1994 yılında Georgia Eyaleti Federal Güvenlik Eğitim Merkezinde terörle mücadele ve özel operasyonlar konusunda eğitim aldı.
    2000 yılında Kanada Kraliyet Atlı Polis Teşkilatında önemli suçların soruşturması konusunda çalışmalarda bulundu.
    2002 yılında Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.
    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Koruma Daire Başkanlığı, Güvenlik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Malatya Emniyet Müdürlüğü, Yozgat POMEM ve Elmadağ POMEM birimlerinde değişik görevlerde bulundu.
    2009 yılında İzmir Rüştü Ünsal PMYO tarafından düzenlenen proje yarışmasında “Polisin Hitap Tarzı” konulu çalışması en iyi proje seçildi.
    2014 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesiyle Kırıkkale PMYO Müdürü olarak görevlendirildi.
    Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığından 25.10.2016 tarihli ve Karar Sayısı : 2016/759 İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile İzmir il Emniyet Müdürü olarak atandı.
    07.07.2021 tarihli Atama Kararı ile Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

    Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2011 yılında başladığı doktora çalışmalarını ‘Terör ve Algı Yönetimi’ konusunda yazdığı teziyle Temmuz 2019 da tamamladı. 2019 güz dönemi boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi Yönetimi Anabilim Dalına bağlı Stratejik Araştırmalar Tezli Yüksek Lisans Programında, İdeoloji ve Söylem dersini verdi. Kasım 2019 tarihinde Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası İnsani Bilimler ve Eğitim Bilimleri Kongresinde (ICHES) “Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) Tehdidinin Diyarbakır Bağlamında Türkiye’ye Etkisi” başlıklı sözlü bildiriyi sundu. 02 Ocak 2020 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumunda ‘Güvenli Kent’ konusunda bildiri sundu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum