Emekliye promosyon! 7 bin 750 liraya ulaştı

    SSK ve Bağ-Kur emekli Temmuz zammı sonrası bankaların emekli promosyonları için yaptığı kampanyalarda yarış kızıştı. Emekliye ek gelir olacak 'Emekli promosyon kampanyaları' tek tek açıklanırken, bazı bankaların ödeme tutarı 7.750 TL'yi buluyor. Ancak bazı kelime oyunları ile şartlar ağırlaştırılıyor. Peki emekli maaşı taşıma için nelere dikkat edilmeli? İşte banka banka emekli promosyon tutarları...

    Emekliye promosyon! 7 bin 750 liraya ulaştı
    07 Ağustos 2022 - 15:32
    Temmuz zammı sonrası emekli promosyon kampanyaları en çok merak edilenler arasına girdi. Bankalar emekli promosyonları için yarışı hızlandırırken, ödemeler 7.500 TL'yi aştı. Ancak bazı kelime oyunları ile şartlar ağırlaştırılıyor. Bu detaylara dikkat...

    Emekli maaşlarının yıllık 400 milyar lirayı bulması özel bankaların iştahını kabarttı.

    Bu maaşları ödemek için promosyon rekabeti başlatan bankalar promosyonlarda rakamı 7 bin 500 TL'ye kadar çıkardı.

    Ancak bu paralar karşılığında emeklilerin bankanın ürünlerini kullanması şartı da getiriliyor. Yani kredi kartı alması, kredi çekmesi gibi şartlar öne konuluyor.

    Emekliler yüksek promosyonun cazibesine kapıldığında ise bu şartları kabul ettiğinden uzun süre bankasını değiştiremiyor.

    Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Bunun için emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli.

    Promosyon almak için tek şart 3 yıllık taahhüt vermek dışındaki şartları kabul etmek zorunda değilsiniz.

    Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Ancak bankalar bu tür ürünler karşılığında yüksek promosyon teklif edebiliyor. Bu noktada vadettiğiniz maddelere dikkat edin.

    Promosyon imzasını atmadan önce şartları iyice inceleyin. Şartları yerine getirip getiremeyeceğinizi ölçün-biçin ve kararınızı verin.

    Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün.

    3 yılı dolan emekliler artık yeni promosyon alma hakkına kavuşuyorlar. Bu noktada mevcut bankanız ile görüşüp yeni rakam üzerinden promosyonunuzu alabilirsiniz.

    Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir. 3 yıllık süreniz dolmasına rağmen eğer banka değiştiremiyorsanız bir önceki bankadan kredi kullanmışsınız demektir.

    Bu kredi bitene kadar banka değiştiremiyorsunuz. Ancak yeniden promosyon alabilirsiniz.

    Banka seçerken sizin uygulamalarını bildiğiniz şubesine kolayca ulaşabildiğiniz ve ATM imkanları bol olan bankalar önceliğiniz olsun. Bunun dışında bankaların promosyon ile ilgili kampanyalarından size en uygun olana da bakabilirsiniz.

    Ancak seçim yaparken size sunulan teklifleri mutlaka iyi incelemeniz gerekir. Emeklilerin kampanyaların şartlarını detaylıca okuyarak kararını vermesi önem taşıyor. Kelime oyunlarıyla bazı yüksek rakamlar söylense de çok sayıda şart koşuluyor.

    Ağustos kampanyalarıyla promosyon tutarı 7 bin 500 liraya kadar çıkarken vatandaşlar bu fırsatlardan yararlanmak üzere detayları merak ediyor. Banka emekli promosyon ücretleri bu noktada araştırma konusu haline geliyor.

    Peki, Emekli promosyon veren bankalar kimler, ne kadar? İşte İş Bankası, Akbank, Garanti, ING, Finansbank, Şekerbank, TEB, Ziraat Bankası gibi tüm bankaların 2022 emekli promosyon ücretleri...

    Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre; Emekliler promosyon kampanyalarında 7 bin 500 liraya varan ödeme alırken, yakınını getirenlere de her kişi için 250 lira ödeniyor. İşte bazı kampanyalar:

    AKBANK

    Emekli maaşını 31 Ağustos'a kadar taşıyanlardan aylık net geliri 1.500 liraya kadar olanlara 4.650, 1.500-2.500 lira arasında olanlara 5.800, 2.500 lira ve üzerinde olanlara ise 7.000 lira promosyon ödüyor. Ayrıca en az 2 otomatik fatura talimatı verene 250 lira, kredi kartı alarak bin 250 lira ve üzeri harcama yapanlara 250 lira chip-para ödüyor. Maaş yatmadan 2 gün önce faizsiz para çekme fırsatı sunuyor. Şubelerde öncelikli hizmet, tüm bankaların ATM'lerinden ayda 2 kere ücretsiz para çekme, ücretsiz havale-EFT, kefilsiz kredi ve indirimli faiz oranları gibi avantajlar da var.

    DENİZBANK
    Maaşa göre 675, 850, 1.000 lira promosyon ödüyor. 1 otomatik ödeme talimatı verenler ek ödülle maaşa göre 1.425, 1.600, 1.750 lira alabiliyor.

    GARANTİ BBVA
    Maaşa göre 4.850, 6.000, 7.500 lira nakit promosyon ödemesi yapıyor. Ayrıca 'yakınını getir' kampanyasıyla maaşını taşımaya davet edilen her bir emekli yakını için 250 lira ilave ödeme gerçekleştiriyor. Emekli maaşını Garanti BBVA'dan alan emekliler, internet ve mobil şubelerden gerçekleştirecekleri havale ve hafta içi saat 16.00'ya kadar yapacakları EFT işlemleri için ücret ödemiyor.

    KUVEYT TÜRK
    Maaşa göre 1.750, 1.875, 2.000 lira ödeme yapıyor. Kart ile ilk 100 lira ve üzeri market alışverişine 20 lira puan hediye ediyor. Ortak ATM'lerden 2 kez ücretsiz para çekimi (limiti 2.000 TL), dijital kanallardan ücretsiz EFT ve havale, aidatsız kart imkanı sunuyor, mevduat hesaplarından hesap işlem ücreti almıyor.

    QNB FİNANSBANK
    Maaşını taşıyanlara maaşa göre 3.500, 4.250, 5.000 lira ödüyor. Emekli kredi kartı sahiplerine market ve eczanede yılda 360 lira indirim imkanı da sunuyor. Tüm banka ATM'lerinden ayda 2 kere ücretsiz para çekme hakkı, internet ve mobil şubeden ücretsiz EFT ve havale, şubelerde işlem önceliği, özel Emekli Bankacılığı hakkı, ilk yılı aidatsız kart gibi imkanlar da var.

    ING
    31 Ağustos'a kadar maaşını taşıyanlara ek koşulsuz maaşa göre 3.500, 4.250, 5.000 lira veriyor

    İŞ BANKASI
    30 Eylül'e kadar geçerli kampanya ile; maaşını taşıyanlara maaşa göre 3.500, 4.250, 5.000 lira ödeme yapıyor.Ayrıca emekli yakınına referans olan emeklilere, her bir emekli yakını için 250 lira puan veriyor. En çok 2 kişi için puan kazanılabiliyor. İşCep, internet şubesi ve telefon şubesinden emekli maaş hesabından ücretsiz ve sınırsız havale, diğer banka ATM'lerinden ayda 2 kez ücretsiz nakit çekim imkanı, özel kredi ve mevduat kampanyaları, aidatsız kart gibi imkanlar da emeklileri bekliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum