EGİAD, ekonomi ve siyaseti değerlendirdi

    Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Ekonomi Muhabirleri Derneği üyesi gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda EGİAD projeleri, seçim süreci, Türkiye sosyo ekonomik durumu değerlendirilerek beklenti ve öneriler sunuldu.

    EGİAD, ekonomi ve siyaseti değerlendirdi
    02 Mayıs 2023 - 12:45 - Güncelleme: 02 Mayıs 2023 - 12:47

    Basın ve iş dünyası temsilcilerinin ortak çalışmalar yürütmek için fikir alışverişinde bulunduğu toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, öncelikle olarak kurum projelerinden bahsetti. 750 üyesi 3500 üye şirketi ve bu şirketlerdeki 150 bin çalışan ile gücünü üyelerinden aldıklarını ve derneğe son iki yılda 120 yeni iş insanının üye olduğuna dikkati çeken Yelkenbiçer, "Bu oran dernekler arasında önemli bir başarıdır. Gücümüzü üyelerimizden alıyor, yeni üyelerle yepyeni projelere imza atıyoruz. Z Kuşağı temsilcileriyle birlikte hareket ederek bu dönemki çalışmalarımızda 'Bütünleştirme' ve 'Büyütme' temasıyla ilerliyoruz. Derneğimiz çatısı altında yeni ve eski kuşağın birleşmesi ile köklü EGİAD projeleriyle yeni çalışma alanlarının bütünleşmesi ve paydaşlarla olan güven ilişkilerinin derinleşmesini önemsiyoruz" dedi.

    'AMACIMIZ TEK VE ORTAKTIR'

    Türkiye'nin seçim gündemine ve toplumsal beklentilere ilişkin değerlendirmede de bulunan Yelkenbiçer, şu şekilde konuştu: "EGİAD Türkiye'nin daha güçlü ve güvenli bir geleceğe sahip olması için çalışıyor. Doğrunun ve daha iyinin ne olabileceğine dair düşünüyor, araştırıyor, çalışmalar gerçekleştiriyor. Daha güçlü bir gelecek kurabilmek için fikirlerimiz farklı olabilir; ama amacımız tek ve ortaktır, Türkiye'nin aydınlık geleceğidir. İşte bu nokta da bizi siyasete getiriyor çünkü ülkemizin geleceğine yön verecek tartışmalar siyasi arenada gerçekleşiyor. Biz EGİAD olarak siyasete girmiyor ve teamüllerimiz gereği tüm partilere eşit mesafede duruyoruz; ancak geleceğimizi yönlendirecek kararlarla ilgili söz söyleme hakkımızı da sonuna kadar kullanıyor, bu anlamda tabii ki siyasi konulara da dahil oluyoruz."(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum