• Reklam

EGİAD'da Yelkenbiçer tekrar seçildi

EGE Genç İş İnsanları Derneği'nde (EGİAD) tek liste ile gerçekleştirilen olağan genel kurulda mevcut Başkan Alp Avni Yelkenbiçer, 17'nci dönemin başkanı oldu.

EGİAD'da Yelkenbiçer tekrar seçildi
14 Ocak 2023 - 18:04 - Güncelleme: 14 Ocak 2023 - 18:08

EGİAD'ın 389 aktif üyesinin bulunduğu genel kurul İZQ İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'un Divan Başkanlığını geçmiş dönem EGİAD Genel Sekreteri ve şu dönem İZTO Genel Sekreterliği görevini sürdüren Prof. Dr. Mustafa Tanyeri; Divan Kurulu Üyeliğini İlayda Serter, Kadircan Yörük, Halit Çim, Elif Koç yaptı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Alp Avni Yelkenbiçer, 2023-2024 dönemi için tekrar aday oldu. Yelkenbiçer, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm üyelerle iş birliği içinde göreve devam edeceklerini söyledi.

'TEK BİR AMAÇ ALTINDA BİRLEŞİP, HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDEBİLMELİYİZ'

Yelkenbiçer, iki yıl içinde tüm üyelerin aynı ortak hedef için çalıştığını dile getirerek 17'nci dönem için bütünleştirmek ve büyütmek temasını belirlediklerini ifade etti. En verimli iş birliklerini yürüttükleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası ile çalışmaya devam edeceklerini anlatan Yelkenbiçer, "Yalnız derneğimiz özelinde değil, hukukun tartışılmaz üstünlüğü ve güçlendirilmiş kurum ve kurallarıyla, laikliğiyle, cinsiyet, dil, din, ırk farklılıklarının gündeme dahi gelmeyeceği seviyede eşitliğiyle, ülkemiz için de bütünleşme istiyoruz. Temamızın 2'nci bacağı da büyütmek olacak. Katılımcılığı da büyütmeliyiz, yaratıcılığı da. Doğru yönetişimi de büyütmeliyiz, hukukun sarsılmaz üstünlüğünü de. İklim farkındalığını da büyütmeliyiz, etik ve toplumun faydası için hareket etmeyi de. Her canlının onurlu bir şekilde yaşayabildiği, gençlerimizi ve yetişmiş değerli insanlarımızı kaybetmemize neden olan beyin göçünün tersine döneceği, adalet hissinin hakim olduğu ve her seviyede toplumsal barışı güçlendiren bir Türkiye'yi büyütmemiz gerekiyor. Depremlere veya savaşlara gerek kalmadan da tek bir amaç altında birleşip, hep birlikte mücadele edebilmeliyiz" dedi.

'EGİAD'IN AMACI AÇIK VE NET'

Cumhuriyetin 100'üncü yılına girerken EGİAD'ın amacının açık ve net olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, Türkiye'nin aydınlık geleceği için çalıştıklarını vurgulayıp, "Toplumda eşitsizliklerin ortadan kalktığı; refahın daha adil dağıldığı; hukukun üstünlüğünün her alanda hissedildiği; laiklik ve insan hakları konusunun tartışılmaya dahi gerek olmadığı; kadın-erkek eşitliğinin toplumun her alanında etkin olduğu; katılımcılık, çoğulculuk ve liyakat ilkelerinin içselleştirildiği, çevreyle uyumlu üretim ve tüketim standartlarını belirlemiş; dijital dönüşümde ve bilimsel üretiminde öncü olan bir ülke hayal ediyoruz. EGİAD çatısı altında hep birlikte atacağımız tüm adımlara da bu amaç yön vermeye devam edecektir" diye konuştu.

YELKENBİÇER GÜVEN TAZELEDİ

Ege Genç İş İnsanları Derneği olağan genel kurulunda, tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Alp Avni Yelkenbiçer güven tazeleyerek 2023 - 2024 dönemi için tekrar başkan seçildi. Genel kurula katılan 386 üyeden 192'sinin oyunu alan Yelkenbiçer ile birlikte EGİAD'da 17. dönem başlamış oldu. EGİAD'ın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Alp Avni Yelkenbiçer, İlker Erdiliballı, Muhlis Kaan Özhelvacı, Mustafa Güres, Başak Çayır Canatan, Açelya Baç Uçar, Ali Kolcu, Elif Kaya, Arda Yılmaz, Zerrin Ülken, Ceren Sertdemir Yavuz, Hakan Barbak, Erkan Karacar, Naşit Arda Ürper, Eyyüpcan Nadas, Cem Elmasoğlu, Mert Hacıraifoğlu, Yaman Duman, Müge Şahin, Burak Güngör, Yağmur Yarol, Rahmi Özışık. (DHA)

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum