EGİAD'da finans sektörüne dönüşen ödeme trendleri masaya yatırıldı

    Son yıllarda hızlanan dijital dönüşüm iş dünyasındaki ödeme sistemlerine de yansıdı. Ödeme ortamında gerçekleşen dijital dönüşüm ivmeyi artırarak finansal hizmetler sektörünü kökten değiştirdi. Trendleri ve dönüşümleri uygulayan STK’ların başında gelen Ege Genç İş İnsanları Derneği de iş dünyası için dijital ödeme trendlerini üyeleri için masaya yatırdı.

    EGİAD'da finans sektörüne dönüşen ödeme trendleri masaya yatırıldı
    05 Mart 2024 - 09:32
    Günümüzde finans ve ödeme sistemleri, teknolojinin hızlı ilerleyişiyle birlikte büyük değişimler yaşıyor. Bu değişim, hem bireylerin hem de işletmelerin günlük yaşamını derinden etkileyerek, yeni beklentiler ve gereksinimleri de beraberinde getiriyor. EGİAD Başkan Vekili Arda Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen, “Yeni Nesil Finans ve Ödeme Sistemleri” başlıklı seminerde geleneksel finansal alışkanlıkların yanı sıra, dijital dönüşümün getirdiği yenilikler, yapay zeka destekli çözümler, ödeme otomasyonları, tahsilat yöntemleri, blokzincir teknolojisi, global tahsilat çözümleri ve mobil ödemeler gibi alanlardaki ilerlemeleri ele alındı. Finans ve ödeme sistemlerindeki bu dönüşümün, iş dünyasını ve bireyleri nasıl etkilediğini anlamak ve bu değişime uyum sağlama konusunda fikir vermek üzere Figopara CTO Arman Eker, Ödüyo CMO Emrah Adaş, Company Global CEO Egemen Antmen ve Sipay Satış Direktörü Kaan Güzel’in konuşmacı olduğu etkinlikte, EGİAD üyesi ve VeriTeknik Bilişim CISO Merve Topraklı da moderatör oldu.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkan Vekili Arda Yılmaz, pandemi sonrası dijitalleşmenin hız kazanmasıyla ödeme sistem ve trendlerinin hızla değiştiğini hatırlatarak, “Bugün finansal teknolojilerin ve ödeme sistemlerinin geleceğini değerlendireceğiz” dedi.



    EGİAD olarak “Gelecek” başlığı ile dijitalleşen dünyanın getirdiği ve iş hayatına yansıyan tüm gelişmeleri ele aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Yapay zeka, Metaverse, artırılmış gerçeklik, sanal fabrika, dijital ikiz gibi pek çok konuda seminer ve bilgilendirme toplantısı düzenledik ve konusunda uzman kişilerle bir araya gelerek bilgi ve farkındalığımızı arttırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirmeye devam ettik. Bildiğiniz gibi, bu etkinliklerin en sonuncusu ve en kapsamlılarından biri, 13 Şubat tarihinde İzQ İnovasyon Merkezinde tüm gün süren EGİAD- ESİAD Dijital Dönüşüm Zirvesi oldu. Zirvede özellikle sanayi sektöründe yaşanan dijital dönüşümü ve iyi uygulama örneklerini ele aldık. Bugün ise geleneksel finans sistemlerinin karşılaştığı sorunlara çözüm sunan, ödeme otomasyonlarından blockchain teknolojisine kadar geniş bir yelpazede sundukları çözümlerle sektörde öncü olan firmalar bize ışık tutacak” ifadelerini kullandı.

    “Yeni fırsatlar ve zorluklar da ortaya çıkıyor”

    Günümüzde iş dünyasının, hızla dijitalleşen bir çağda büyük değişimler yaşadığını hatırlatan Yılmaz, “Finans ve ödeme sistemleri, bu dijital dönüşümün en önemli alanlarından biri. Gelişen teknoloji, geleneksel finansal iş modellerini kökten değiştirirken, yeni fırsatlar ve zorluklar da ortaya çıkıyor. Finans sektörü sürekli olarak yenilikçi teknolojilerle dönüşürken bu alandaki gelişmeler, kullanıcıların finansal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor, aynı zamanda sektörde büyük bir rekabeti de beraberinde getiriyor. Online bankacılık ile başlayan süreçte, giderek gelişen mobil ödeme çözümleri ve dijital cüzdanlar, kripto paraların ortaya çıkışı ile blokchain teknolojisi, bireysel yatırımcılara yönelik robo danışmanlar, yapay zeka ve büyük veri analitiği gibi teknolojilerin gelişmesiyle birlikte, finans sektöründe veri analizi, risk yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve dolandırıcılık tespiti gibi alanlarda önemli yenilikler yaşanmakta. Figopara’nın yenilikçi finansal hizmetlerinden, Ödüyo’nun tahsilat yöntemlerindeki dönüşümüne, Sipay’ın sürdürülebilir finans teknolojilerine olan katkılarından, Company Global’ın uluslararası pazarlarda yeni nesil ödeme sistemleri ile nasıl rekabet ettiğine, ihracat ve tahsilat uygulamalarındaki etkinliğine kadar birçok önemli konuyu ele almış olacağız. Sektördeki deneyimlerini ve görüşlerini alarak, finansal teknolojilerin geleceğini şekillendirmede nasıl bir rol üstlenildiğini ve işletmelerin bu yeniliklerden nasıl faydalanabilecekleri üzerinde duracağız” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum