• Reklam

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer adaylığını açıkladı

EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ocak ayında yapılacak genel kurul için yeniden adaylığını açıkladı. Yelkenbiçer, yeni dönemde tüm çalışmalara yön verecek iki temanın 'bütünleştirme' ve 'büyütme' olduğunu vurguladı.

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer adaylığını açıkladı
28 Kasım 2022 - 15:18 - Güncelleme: 28 Kasım 2022 - 15:19

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, düzenlediği basın toplantısıyla ocak ayında yapılacak genel kurul ile 16'ncı dönemin tamamlanacağını hatırlatıp, 17'nci dönem için adaylığını açıkladı. Dinamizm ve sürdürülebilirliğin belirledikleri 2 temel unsur olduğunu ve bu unsurlar doğrultusunda çalıştıklarını dile getiren Yelkenbiçer, "16'ncı döneme başlarken iki temel unsur belirlemiştik: Dinamizm ve sürdürülebilirlik. Bunlardan dinamizm bizim itici gücümüz, sürdürülebilirlik de dengemiz ve güvencemizdir. 'Gelecek' adını verdiğimiz çalışma grubumuzda yeni nesil teknolojilere eğildik. Arttırılmış gerçeklikten yapay zekaya, blokzincir'den akıllı kontratlara kadar dünyadaki en yeni uygulamaları inceleme fırsatı bulduk. Geniş bir iş insanı kitlesinin yeni çalışma alanları bulmalarını sağladık. Sürdürülebilirlik alanında projeler gerçekleştirdik. Global firmalardan, EGİAD üyesi yerel şirketlerimize kadar geniş bir yelpazede ziyaretler yaptık, bilgi edindik. İş yaşantısına yeni katılan genç kuşağın sesi olmaya özen gösterdik" açıklamalarında bulundu.

'ŞEHRİMİZDE YİNE BİR İLKE İMZA ATTIK'

Girişimcilik alanında yapılan çalışmalara da değinen Yelkenbiçer sözlerini şöyle sürdürdü: "Girişimcilik ekosistemine iki yeni çalışma hazırladık. Birincisi ülkemizin lider olduğu sektörlerden 'oyun girişimciliği' konusunda sözlük hazırlamak oldu. 'Oyun Girişimciliği Fonu' ile şehrimizde yine bir ilke imza attık. Global ve ulusal ölçekteki programlarda bölge temsilciği yaparak, girişimcilik kültürünün öğrencilerde yaygınlaşmasına uğraştık. Ayrıca İzmir Girişimcilik Monitörü raporumuz çok yakın tarihte yayınlandı. Bundan sonra girişimcilik alanında yapılacak çalışmalara bilimsel bir temel hazırlamış olduk. İZQ ile birlikte oluşturulan 'İzmir'i Girişimcilik Şehri Yapma' vizyonunu sahiplenerek, bir yol haritası oluşturduk. Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri'nin 17'nci maddesinde ele alınan 'Amaçlar İçin Ortaklık' başlığı en önemli çalışma alanımız oldu. Şehrimizdeki her paydaşımızla açık iletişim ile 'Küçük olsun benim olsun değil', 'Büyük Olsun Hepimizin Olsun' sloganıyla çalışarak katma değerli projeler üretmeye çalıştık. Yaptığımız tüm bu çalışmaların olumlu etkilerini kendi derneğimiz içinde yaşadık."

'ÖZEL SEKTÖR VE KAMU KURULUŞLARINA ÖNERİLER GETİRECEĞİZ'

Yeni dönem için hedeflerini sıralayan Yelkenbiçer, "Aramıza katılan yeni arkadaşlarımızı da öncelik verecek şekilde, derneğimiz içindeki aidiyet, en üst seviyede tutmak ve geliştirmek için her gün çalışmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz dönemde birbirinden yeni girişimciler, profesyonelleri ve aile şirketi mensupları bünyemize katıldı. Ne mutlu bize ki bu kişiler arasında ikinci kuşak EGİAD'lılar da vardı; dernek üyeliğinin aile içinde anne ve babadan kıza ve oğula aktarılan bir değere dönüştüğünü görmekten hepimiz büyük gurur duyduk. Geçen dönemde başladığımız acil eylem bekleyen ve bizim de sürdürmeye kararlı olduğumuz konu başlıklarımız mevcut. Bu alanlarda hızlı aksiyon almaya devam edeceğiz. Özellikle iklim konusu tüm dünyanın olduğu gibi bizim de acil bir meselemiz çünkü önümüzdeki 6 yılda atılacak ve atılmayacak adımlar gelecek için belirleyici olacak. Bu konuda çözümler için politikalar üretecek, özel sektör ve kamu kuruluşlarına öneriler getireceğiz. 'Ekonomimizle ekolojimizi uyumlu hale getirmek' sloganıyla çalışacağız" dedi.

DİJİTALLEŞMEYLE FARK YARATILABİLECEĞİNİ BİLİYORUZ'

Yeni dönemde tüm çalışmalara yön verecek iki temanın 'bütünleştirme' ve 'büyütme' olduğunu vurgulayan Yelkenbiçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir diğer yoğun çalışma alanımız 'bütünleştirme' ve 'büyütme' konusunda olacak. Bölgemiz ve ülkemizdeki hem üretimi hem de hizmetleri dünya ölçeğinde daha rekabetçi hale getirmek, bu sayede de daha fazla değer üreterek geleceğe güvenle bakabilmek konusunda EGİAD'ın yapacak işleri olduğuna inanıyoruz. Dijitalleşme konusunda tıpkı 2018 yılında yaptığımız 'Sanayi 4.0' zirvesiyle olduğu gibi, yeni dönemimizde yalnız büyük sanayi kuruluşlarını değil KOBİ'leri de kapsayacak fırsatlar yaratmak, kaynaklarımızın daha etkin kullanılması ve verimlilik artışı yönünde adımlar atacağız. Teknolojinin sanıldığı kadar uzak, zor ve maliyetli değil, tam tersine ulaşılabilir ve kısa sürede amorti edilecek yatırımlar olduğu konusunda iş dünyamızı bilgilendireceğiz. Dijitalleşmeyle sanayinin, teknolojiyle hizmetlerin bütünleşmesi sayesinde fark yaratılabileceğini biliyoruz. Büyümenin ise ancak insanla mümkün olduğu kabulünden hareket ediyor, ses getirecek yaklaşımlar sergilemeyi hedefliyoruz."

'GÜVEN İLİŞKİLERİNİN DERİNLEŞMESİNİ HEDEFLİYORUZ'

'Girişimcilik' konusunda da çalışmaların devam edeceğini belirten Yelkenbiçer, "Bu alanda kentimizi birleştiren İZQ çatısı altında ve diğer tüm kuruluşlarımızla eşgüdüm içerisinde sürdürüyoruz. 'İzmir Girişimcilik Raporu'nun amacına ulaşarak stratejik planlamaları yönlendirmesi konusunda da sürekli olarak çalışmaya devam edecek, atılacak adımların hem takipçisi hem de yönlendiricisi olacağız. Sonuçları uzun vadede alınacak ve meyveleri asıl gelecek kuşaklar tarafından toplanacak bu girişimcilik çalışmalarına EGİAD'ın dikili ağaçları gözüyle bakıyor ve üzerine titriyoruz. Kısa vadedeyse daha fazla girişimcinin İzmir'i seçmesi için bu dönemde bir 'Girişim Sermayesi Fonu' oluşturulması için uğraşacağız. Böylece finansmana erişemeyen iyi fikirlerin filizlenmesi için İzmir verimli bir toprağa dönüşecek. Çalışmalarımıza yön gösterecek iki yeni temamız 'bütünleştirme' ve 'büyütme' ile derneğimiz çatısı altında yeni ve eski kuşağın birleşmesini, köklü EGİAD projeleriyle yeni çalışma alanlarının bütünleşmesini ve paydaşlarla olan güven ilişkilerinin derinleşmesini hedefliyoruz" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum