Egeli hazırgiyim ihracatçıları Münih'teki fuara gidiyor

    EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 24-26 Ocak'ta Almanya'da düzenlenecek Munich Fabric Start the Source Fuarı'nda, 12 firmanın yer aldığı Türkiye milli katılım organizasyonuyla yer alacağını açıkladı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, Almanya'ya ihracatımızı kısa vadede 500 milyon dolara çıkarmayı öngörüyoruz.

    Egeli hazırgiyim ihracatçıları Münih'teki fuara gidiyor
    22 Ocak 2023 - 12:25 - Güncelleme: 22 Ocak 2023 - 13:44

    Türkiye'nin Çin ve Bangladeş'in ardından Almanya'nın üçüncü büyük giyim tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, katılacakları Munich Fabric Start the Source Fuarı'yla ilgili bilgi verdi. Sertbaş, "24 - 26 Ocak'ta tekstil pazarının en tanınmış fuarlarından olan, dünya çapında tekstil alıcıları ve tedarikçilerini ağırlayan Munich Fabric Start the Source Fuarı'nda 12 firmanın yer aldığı milli katılım organizasyonuyla yer alacağız. Fuar yılda iki defa düzenleniyor. Her sene 41 farklı ülkeden 1000'in üzerinde firma fuarda yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından da 20 binin üzerinde uluslararası katılımcı fuarı ziyaret ediyor. Daha önce 2017 ve 2019 yıllarında Munich Fabric Start fuarının Sourcing bölümüne milli katılım organizasyonu gerçekleştirdik. 2022 yılında da milli katılım planlıyorduk ancak fuar pandemi nedeniyle iptal edilmişti. Milli katılım organizasyonumuzla ülkemizin Almanya pazarından aldığı yüzde 10'luk payı artırmayı hedefliyoruz" dedi.



    EHKİB ABD, İTALYA, FRANSA VE ALMANYA'YA YOĞUNLAŞTI

    Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde milli katılım düzenledikleri PV New York Fuarı'nın temmuz ayında gerçekleşecek ikinci edisyonuna da katılım sağlamayı planladıklarına dikkati çeken Sertbaş, "ABD'ye yönelik sonbaharda bir sektörel ticaret heyeti düzenlenmesi de gündemimizde yer alıyor. Kış fuarlarını şubat ayında 18 firmayla katılacağımız PV Manufacturing Paris fuarıyla noktalayacağız. Sonraki dış pazar etkinliğimiz ise mart ay başında İzmir'de gerçekleşecek İtalya Alım Heyeti olacak. MFS the Source Fuarı'nın ikinci edisyonu temmuz ayında gerçekleşecek, bu fuara da katılım sağlamayı planlıyoruz. 2023 yılı sonunda toplam 6 fuara milli katılım yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    2022'DE TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA 3,6 MİLYAR DOLARLIK HAZIRGİYİM İHRACATI

    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz ise Almanya'nın en büyük hazırgiyim ihraç pazarı olduğunu söyledi. Uğuz, şöyle devam etti: "MFS the Source fuarına EHKİB olarak düzenli katılım sağlanmamız çok önemli. Firmalarımız 3 gün boyunca ilkbahar - yaz 2024 koleksiyonlarını uluslararası alıcıların beğenisine sunacak. Almanya'nın 2022 yılının 10 aylık dönemindeki toplam giyim ithalatı 43,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Ülkenin yıl sonu toplam ithalatının 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Almanya'nın 2021 yılı toplam hazır giyim ithalatı ise 48,7 milyar dolar. Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü en büyük pazarı Almanya'ya 2022 yılında yüzde 5 artışla 3,6 milyar dolar ihracat yaptı. Birliğimizin ihracatında ilk sırada yer alan Almanya'ya ise geçen yıla göre yüzde 5 ivmeyle 350 milyon dolarlık dışsatım gerçekleştirdik. EHKİB olarak Almanya'ya ihracatımızı kısa vadede 500 milyon dolara çıkarmayı öngörüyoruz."

    Fuar katılımcısı firma listesi:
    BETA KONF.TEKSTİL İHR.İTH.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
    DEMOTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
    EVOTEKS TEKSTİL KONF.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ
    FIRATTEKS TEKSTİL SAN.TİC. A.Ş.
    İYA TEKSTİL SANAYI VE TICARET LTD. ŞTİ.
    LEANA TEKSTİL SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
    MD TEKSTİL KONF.TUR.SAN. VE TİC.A.Ş.
    MEBA GİYİM SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
    RİTATEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
    SEYFELİ DIŞ TICARET LTD STI
    TAYRA TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
    TULİNE TEKSTİL SANAYİ VE   TİCARET A.Ş.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum