Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nde Hayrettin Uçak güven tazeledi

    EGE Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hayrettin Uçak tekrar seçildi.

    Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nde Hayrettin Uçak güven tazeledi
    02 Nisan 2022 - 13:45 - Güncelleme: 02 Nisan 2022 - 13:45

    Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda yapıldı.

    4 yıldır yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Hayrettin Uçak karşısına rakip çıkmadı. Uçak'ın hazırladığı mavi liste kullanılan 193 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda Divan Başkanlığını Fatoş Duygu Erdoğan yaptı. Divan Katipleri ise Aydın İnan ve Esin Güleç oldu.

    Hayrettin Uçak Genel Kurulda yaptığı konuşmada, dört yıllık görev süresinde gerçekleştirdikleri icraatları anlattı. Uçak, konuşmasında, 4 yıl önce yine bu kürsüde tüm üyelerine 'Ben değil biz olacağız' sözünü vererek yola çıktıklarını hatırlatıp, "Geçen süre içerisinde bir başarı elde edilmişse bilmelisiniz ki; Bu mücadele ve başarının mimarı sizlersiniz" dedi.

    Yeni projelerine de değinen Uçak, ürün bazlı komiteler kurarak çalışmalarını detaylandıracaklarını söyledi. Uçak öncelikle kuracakları komiteleri,

    Yurt Dışı Fuar, İthalatçı Firma Ziyaretleri ve Tanıtım Faaliyetleri Komitesi, Meyve Suyu ve Alkollü İçecekler Komitesi, Turşu, Salça, Konserve, Meze, Mamul Ürünler Komitesi, Taze Meyve Sebze Ürünleri Komitesi olarak sıraladı.

    Üreticilerimizin ayağına kadar gidip yoğun olduğu köy kahveleri, meydanları ve lokal gibi yerlerde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini kaydeden Uçak, "Pestisit kalıntıları konusunda mücadelemize daha etkin ve hızlı bir şekilde devam ederek ve üreticilerimizi pestisit konusunda bilgilendireceğiz. İhracatçı ailemiz ile altı ayda bir genişletilmiş toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarımıza, üst düzey bürokratların, sektörümüzün önde gelen akademisyenlerinin ve ekonomistlerin katılmasını sağlayacağız. İhracatçılarımızın şu an en önemli sorunları olan, C-Şeker tedarik sorunu, yüksek analiz ücretleri, Rusya Federasyonu'na analiz sıklığı, marketlerdeki denetim uygulamaları, sanayicilerimizin kullanmış olduğu katı yakıt ihtiyacının karşılanmaması, Rusya Federasyonu'nun ruble ile ödeme yapması, ülkemiz bankalarının Rus rublesini kabul etmemesi, bu sorunları en kısa sürede zaman çözüme ulaştırmak için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum