Ege ve İzmir için alarm: Sağanak, fırtına, hortum

    İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Denizli için AFAD’dan önemli bir uyarı geldi. AFAD, “Meteorolojiye göre yarın İzmir’de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Ani sel, yıldırım, dolu ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” açıklaması yaptı.

    Ege ve İzmir için alarm: Sağanak, fırtına, hortum
    03 Nisan 2023 - 21:23
    AFAD'ın yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.04.2023 Pazartesi günü İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

    HORTUM RİSKİ DE VAR

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da şu bilgiler verildi: “4 Nisan 2023 Salı günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Edremit Körfezi’nde (Çanakkale’nin Ayvacık ve Bayramiç, Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum