Ege ve Akdeniz için fırtına uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Güney Ege ve Batı Akdeniz için fırtına uyarısı yapılırken Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı.

    Ege ve Akdeniz için fırtına uyarısı
    24 Temmuz 2023 - 10:32 - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 - 10:33
    Türkiye, son günlerde aşırı sıcakların etkisi altında... Son yılların en sıcak yaz ayı yaşanırken özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinin kıyı kesimlerinde vatandaşlar kendilerini denize atarak serinlemeye çalışıyor.

    Günlerdir yapılan aşırı sıcak uyarılarının ardından bu kez fırtına uyarısı geldi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Güney Ege'de rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan (40-60 yer yer 75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşamdan sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Batı Akdeniz'de ise sabah saatlerinden itibaren kuzeyden (40-60 yer yer 75 km/saat) esecek fırtınanın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

    Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak bekleniyor
    Sarı kodla uyarılan Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

    Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum