Ege Üniversitesi TEKNOFEST Adana

    Ege Üniversitesi TEKNOFEST Adana'ya hazırlanıyor

    Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2024 yılında Adana’da teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanırken, festivalin akademik paydaşları arasında yer alan Ege Üniversitesi, 2024 TEKNOFEST için tüm takımlarıyla hazırlıklara başladı.

    Ege Üniversitesi TEKNOFEST Adana'ya hazırlanıyor
    20 Aralık 2023 - 12:35
    Ege Üniversitesi, 2024 yılında Adana'da düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in hazırlıklarına başladığını duyurdu. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde TEKNOFEST’in önemli bir mihenk taşı olduğunu belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz TEKNOFEST, önümüzdeki yıl Adana’da gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan ve ilki 2018 yılında düzenlenen TEKNOFEST, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon misafiri ağırladı. Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle içinde bulunduğumuz yıl içerisinde üç TEKNOFEST düzenlendi. Bunların sonuncusuna İzmir olarak ev sahipliği yaptık. Sadece bu yıl 4,6 milyon kişi TEKNOFEST’e katılım gösterdi. Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te, üniversitemizden üç takımımız Türkiye ikinciliği elde ederken, bireysel kategoride bir öğrencimiz yine Türkiye ikincisi oldu. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi misyonu doğrultusunda; fen, mühendislik, bilişim, yapay zekâ, uzay ve havacılık alanlarında insan kaynağını yetiştirmeyi, geliştirmeyi amaçlayan, dünyanın en büyük bilim fuarları arasında yükselişini her geçen sürdüren TEKNOFEST’in Adana’da yapılacak olan 2024 ayağına da aynı heyecanla hazırlanıyoruz" dedi.



    “Öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz”
    Üniversite üst yönetimi olarak, projeleriyle festivale katılmayı hedefleyen öğrencilere daima destek olduklarını söyleyen Prof. Dr. Budak, “Biz; tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesiyiz. Dolayısıyla Ar-Ge yeteneği olan öğrencilerimizin vizyonuna katkıda bulunmak adına her türlü desteği vermeye hazırız. Ülkemiz, havacılık ve savunma alanlarına yönelik araştırma geliştirmeye büyük önem veriyor. Bizler de gençlerimizin bu alanlara yönelik çalışmalarına tam destek sağlıyoruz. Hızla gelişen ve değişen dünyada teknolojiyi kullanabilen ve üretebilen gençlere ihtiyacımız var. TEKNOFEST, yeni neslin ilgisini bu alanlara yönlendirmede önemli rol oynuyor. Bu eşsiz teknoloji festivalini ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, başta üniversitemiz mensupları olmak üzere tüm teknoloji tutkunlarını 2024 yılında Adana’ya davet ediyorum” diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum