Ege Üniversitesi'ne 'Milli Yenilik Ödülü' verildi

    Ege Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2023 Üstün Başarı Ödülleri kapsamında verilen 'Milli Yenilik Ödülü'ne layık görüldü. Yine Ege Üniversitesi'nden akademisyen Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın 'Akciğer Hastalıklarının Hiperpolarize Xenon-129 Manyetik Rezonans İle Görüntülenmesi' projesi de aynı kapsamda ödül aldı.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Doç. Dr.Özkan Doğanay'a ödülleri, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

    Ege Üniversitesi'ne 'Milli Yenilik Ödülü' verildi
    10 Ekim 2023 - 16:00 - Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 16:01

    Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende, YÖK tarafından 'Bireysel, Kurumsal, Özel Alan ve Özel' olmak üzere dört kategoride verilen Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri'nde Ege Üniversitesi, Özel Alan - Milli Yenilik Ödülüne layık görüldü. Yine Ege Üniversitesi'nden akademisyen Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın 'Akciğer Hastalıklarının Hiperpolarize Xenon-129 Manyetik Rezonans İle Görüntülenmesi' projesi de aynı kapsamda ödül aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Doç. Dr. Özkan Doğanay'a ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

    'VİZYONUMUZ, YENİLİKÇİ VE REKABETÇİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİ'

    Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, törende yaptığı açılış konuşmasında 2023-2024 Akademik Yılı'nın öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Özvar, "Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye Yüzyılı'nda vizyonumuz; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışını benimseyen, çeşitliliği ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü profili ile üniversite-sektör iş birliği modellerini destekleyen; nihayet ulusal, bölgesel ve küresel sorunlara duyarlı, evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi inşa etmektir" dedi.

    'OLUŞTURDUĞUMUZ BİLİM EKOSİSTEMİ NETİCESİNDE PEK ÇOK BAŞARIYA İMZA ATIYORUZ'

    Aldıkları ödüllerden ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Her yıl yükseköğretimin misyonuna uygun, özgün, yenilikçi ve üstün nitelikli her türlü bilimsel araştırma ve çalışmalar ile gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler, desteklenen ve yürütülen bilimsel Ar-Ge projeleri ile ilgili çalışma ve uygulamalarını teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından verilen üstün başarı ödüllerinde, üniversitemiz 'Milli Yenilik Ödülü'ne layık görüldü. Ödülümüzü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almak ayrıca gurur verici oldu. Üniversitemizde son yıllarda oluşturduğumuz bilim ekosistemi neticesinde pek çok başarıya imza attık ve atmaya devam ediyoruz" dedi.

    "Akciğer hastalıkları üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın projesi de YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında ödüllendirildi" diyen Rektör Prof. Dr. Budak, şöyle devam etti:

    "Hocamızı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın elinden büyük bir gururla aldığımız bu ödülleri, eğitime, bilime, ilme, kültür ve sanat ile bilim insanlarına verilen önemin en güzel ve en anlamlı göstergesi olarak görüyoruz. Akademik camiaya örnek olacağına, genç bilim insanlarımızı motive edeceğine inanıyoruz. Sürdürülebilir hale getirdiğimiz araştırma ekosistemimiz ile bilim insanlarımızın yolunu açmaya ve işlerini kolaylaştırmaya, hep birlikte üretmeye devam ediyoruz.  Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla gece gündüz demeden Türkiye Yüzyılı'nı akademinin yüzyılı yapmak için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Yeni akademik yılın ülkemize ve yükseköğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum