Ege Üniversitesi başarılı organ nakillerine bir yenisini ekledi

    Henüz 5 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisiyle nakil olan ve 4 buçuk yıl aradan sonra vücudu karaciğer dokusunu reddeden minik Emir Çelik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen ikinci nakille tekrar hayata tutundu. Kadavradan yapılan nakille sağlığına kavuşan Emir, iyileştiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Ege Üniversitesi başarılı organ nakillerine bir yenisini ekledi
    13 Mart 2024 - 11:16
    Ege Üniversitesinin organ naklinde bir referans merkezi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bünyesinde alanlarında uzman hekimlerce gerçekleştirilen organ nakilleriyle nice insanlar hayattaki ikinci şanslarına kavuşuyor. İkinci kez karaciğer nakli olan 6 yaşındaki Emir Çelik de bunlardan birisi oldu. İlk nakildeki dokuyu vücudunun reddetmesi ile hastalığı nükseden minik Emir ve ailesi, çocuk hastanemize başvurdu. Hekimlerimizin değerlendirmesi neticesinde ikinci bir nakil gerekliliği ortaya çıktı. Kütahya'da beyin ölümü gerçekleşen bir çocuğun karaciğeri organ nakli merkezimizde Emir’e nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Emir’in karaciğer değerleri normale döndü ve sağlığına kavuştu. Evladımıza ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyor, nakli gerçekleştiren ekibimizi başarılarından ötürü kutluyorum” diye konuştu.



    “20 sağlık çalışanı zamana karşı yarıştı”

    Nakil sırasında 20 sağlık çalışanının zamana karşı bir yarış içerisine girdiğini dile getiren EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Uğuz, "Hastamız 7 aylıkken nakil olmuştu. Vücut her türlü çabaya rağmen organı reddettiği için tekrardan karaciğer ihtiyacı oldu. Yaklaşık 5 yıl sonra, nakil yapılan bir hastaya yeniden karaciğer nakli yaptık. Başarılı bir nakil ameliyatı oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miray Karakoyun ise naklin ardından her şeyin yolunda gittiğini belirterek Emir’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.



    “Organ bağışı hayat kurtarıyor”

    Başarı ile sonuçlanan naklin ardından Emir Çelik’in ailesi de büyük mutluluk yaşadı. Hastalık sürecinde zor günler geçirdiklerini belirten anne Semra Çelik, “Çok şükür evladımızın tekrardan yüzü gülüyor. Artık eve gitmek istiyor, parkta oynamak istiyor. İnşallah yakında o da olacak. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Herkesin duyarlı olması gerekiyor, insanın başına gelince bunu anlıyor" ifadelerini kullandı. Baba Sedat Çelik ise “Son anda yapılan organ bağışı çocuğuma hayat oldu. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de eşimle birlikte organlarımızı bağışlayacağız” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum