Ege Tekstil İhracatçıları Birliği'nde Jak Eskinazi güven tazeledi

    EGE Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (ETHİB) tek listeyle gidilen olağan seçimli genel kurul toplantısında Jak Eskinazi , yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul'da konuşan ETHİB Başkanı Jak Eskinazi, bu yl için 500 milyon dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

    Ege Tekstil İhracatçıları Birliği'nde Jak Eskinazi güven tazeledi
    08 Nisan 2022 - 13:46 - Güncelleme: 08 Nisan 2022 - 13:47

    Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda yapıldı.

    Orhan Sovuksu'nun divan başkanlığını, Uğur Yılmaz ve Mark Sevinti'nin katip üyeliklerini üstlendiği toplantıda, mevcut başkan Jak Eskinazi'nin karşısına rakip çıkmadı. Tek listeyle gidilen seçimde, kullanılan oyların 45'ini de alan Eskinazi, güven tazeledi. Eskinazi başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Nuri Uz, Turan Göksan, Muzaffer Turgut Kayhan, Onur Uçak, Aydın Öztürk, Musa Antebi, Tolga Uskuç, Vecih Fakıoğlu, Aydın Ünsal, Gürhan Kanlı'dan oluştu.

    Genel Kurul'da konuşan ETHİB Başkanı Jak Eskinazi, 2021 yılını yüzde 66'lık rekor ihracat artış hızıyla geride bırakarak 400 milyon dolar dövizi Türkiye'ye kazandırdıklarını, bu yıl için 500 milyon dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

    İhracat hedeflerine ulaşmak için önümüzdeki dönem sürdürülebilirlik ve dijitalleşme başlıklarına odaklanacaklarını vurgulayan Eskinazi, "Sürdürülebilirlik konusunda en hızlı dönüşüm ve farkındalık yaşayan sektörlerden biriyiz. Tekstil sektöründe sürdürülebilir rekabetin geliştirilmesi adında 18 firmamızın yer aldığı bir URGE projesi başlattık. Sürdürülebilirlik konusunun tabana yayılması önemli ve bu konuda tasarım desteği benzeri bir destek mekanizması için bakanlığa başvurumuzu yaptık ve bu konudaki öncü ülkelerden biri olmamızı sağlayacak bu desteğin ihracatçılarımızın rekabet gücüne katkısı büyük olacaktır" dedi.

    Yoğunlaşacakları diğer başlığın dijitalleşme olacağını aktaran Eskinazi, dijitalleşmenin faydalarından yararlanarak ana pazarlarımıza ve yeni ihraç pazarlarına ulaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

    Üniversite sınavına giren başarılı gençlerin tekstil mühendisliğini tercih etmesi için tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerine de dikkati çeken

    Eskinazi, bu konuda tüm ilgili ihracatçı birlikleriyle iş birliklerinin süreceğini vurguladı.

    Katma değerli üretim ve ihracat için geçmiş yıllarda başlattıkları Teknik Tekstil Sektöründe İhracat Potansiyelinin Arttırılması URGE Projesini tamamladıklarını dile getiren Eskinazi, "Bu amaçla kurduğumuz Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKSMER) ile ilgili de ortak çalışmalarımız devam edecek" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum