Ege Koop Dört Kevsim Konakları, içme suyuna kavuştu

    25 milyon dolar değerindeki Mega Yaşam Kent parçası “Ege-Koop Dört Mevsim Konakları” sakinleri yıllardır bekledikleri “suya” kavuştu. Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve ekibine teşekkür etti. 

    Ege Koop Dört Kevsim Konakları, içme suyuna kavuştu
    20 Eylül 2022 - 13:28
    40’ıncı yaşını kutlayan Ege-Koop’un, Güzelbahçe’de tamamladığı ikinci projesi Ege-Koop Dört Mevsim Konakları’nın geleneksel ‘Yaza Veda Gecesi’ gerçekleşti. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “İzmir’e kazandırdığımız bu 12’nci prestij projesinden kıvanç duyuyoruz” dedi.
     
    Bu coşkulu gece, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar başta olmak üzere Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Seferihisar Belediyesi İmar Müdürü Erkan Demir ve Genel Başkan Hüseyin Aslan olmak üzere tüm Ege-Koop üyelerini bir araya getirdi. Kooperatif Başkanı Alpaslan Güngör ve eşinin ev sahipliği yaptığı gecede Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye ve İZSU adına İZSU Teknik Daire Başkanı Aktan Akarsu’ya teşekkür plaketi verildi. 
     
    “EGE-KOOP, GÜZELBAHÇE’DE MUCİZELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

    Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce; “Ege-Koop Güzelbahçe’de mucizeleri gerçekleştirdi. İlçemize değer katan İzmir’in kentleşme markası Ege Koop belediyemize birbirinden modern 2 dev projeyi her türlü sosyal ve fiziki altyapısıyla anahtar teslimi olarak tamamladı. Belediye Başkanı seçildiğimde sayın Ege-Koop Genel Başkanı’nın davetiyle Ege Koop Dört Mevsim Konakları Proje alanına geldiğimde çok şaşırmıştım. Yolu olmayan, suyu olmayan, elektriği olmayan, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde böyle bir projeyi nasıl gerçekleştireceklerini merak etmiştim. Ege-Koop bölgemize kazandırdığı Çelik Evler Projesinden sonra Dört Mevsim Konakları Projesi ile ilçemize çok önemli bir değer kazandırdı. Ege Koop camiasına teşekkür ederim” dedi.


     
    Genel Başkan Hüseyin Aslan da; “Güzelbahçe Belediye Başkanı Sayın Mustafa İnce’den hangi konuda yardım ve destek istemişsek, taleplerimizi karşılıksız bırakmadı.  Başkan İnce bütün gücü ve samimiyetiyle bize güç verdi. Başkanın verdiği bu güçle Güzelbahçe ilçemize adına yakışır, sağlıklı yaşam merkezini daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
     
    “BAŞKANIMIZ TUNÇ SOYER VE İZSU İLGİSİYLE, SU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

    Ege Koop’un yaşanabilir kent anlayışıyla yurt içinden ve dışından yatırımcıların odağı haline gelen 12’nci Prestij projesine bugünkü değerle 10 milyon dolar yatırım yapıldığını belirten Aslan; projemizde 130 dönüm alanda 7 ayrı tip proje uygulanmıştır. Dört Mevsim Konakları projesine kent yöneticilerinin sorumluluk duygusuyla yaklaştıklarını vurgulayan Genel Başkan Aslan, “Ege-Koop Dört Mevsim Konakları projemizin temel ihtiyaçlarının başında gelen su sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yakın ilgisi, takibi ve İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu‘nun katkılarıyla çözmüş bulunuyoruz. Burada yaşayan ortaklarımızın en önemli ihtiyaçları olan suya kavuşmuş olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Aslan; “projemizde 70 bin m3 taş duvar, 10 km yol, 30 km elektrik altyapısı, 40 km pis su, temiz su hattı, geri dönüşüm hattı ve 500 tonluk su deposu, arıtma tesisi ile birlikte 5 binin üzerinde muhtelif ağaç dikimi kooperatif ortaklarımızın öz kaynaklarıyla gerçekleştirilmiştir.”dedi. 
     
    DÖRT MEVSİM KONAKLARI; YİNE DÖRT DÖRTLÜK 

    Güzelbahçe ve Urla ilçelerinin tam ortasında, çevresi ormanla kaplı 12’nci prestij projesi “Ege-Koop Dört Mevsim Konakları”nı İzmir’e kazandırmanın kıvancını yaşadıklarını vurgulayan Aslan şöyle devam etti :
     
    “İddia ediyorum, Güzelbahçe bölgesinde ‘Çelik Evler’ projemizden sonra ‘Dört Mevsim Konakları’ büyüklüğünde ve standardında bir başka proje yoktur. Ege Koop’un 2006-2008 yıllarında tamamladığı ‘Ege-Koop Çelik Evler’ projesi ardından, 2010 yılında başladığı 130 dönümlük arazi üzerinde 7 ayrı tip projenin uygulandığı Güzelbahçe aksının en prestijli projelerinden Ege-Koop Dört Mevsim Konakları’nda 2012’den bu yana yerleşim kademeli olarak gerçekleşti.”

    “EGE-KOOP FARKI: TAPU VERDİM SORUMLULUK BİTTİ YOK!”

    Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, tüm projelerinde  ‘Ege-Koop’ farkı olarak nitelendirdiği, ‘tapusu teslim edilen konutların’ yer aldığı kentlerin yıllar sonra yaşadığı sorunları çözme hususunda da sorumluluk alma çabasına dikkat çekti. Hüseyin Aslan, şunları söyledi:
    “Ege-Koop’un her projesinde olduğu gibi bir karış yolu, bir damla suyu olmayan bir yerde, su, kanal ve elektrik başta olmak üzere bütün altyapı yatırımlarını da ilgili proje ortaklarımızın kaynakları ile İzmir’e kazandırdığımız, dört mevsimin doya doya yaşandığı, oksijen deposu, sağlıklı yaşam alanını tamamladık. 8 yıldır çözülemeyen su problemini de kısa sürede çözüme kavuşturan İZSU Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu ekibine çok teşekkür ederim.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum