• Reklam

Ege'de 23 Nisan coşkusu

BÜYÜK önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir, Çanakkale, Muğla, Aydın, Denizli ve Uşak'ta coşkuyla kutlandı. 23 Nisan'ın Ramazan Bayramı'nın son gününe denk gelmesi çifte bayram yaşattı. Törenlerde öğrenciler Türk bayrakları taşıyıp, çeşitli gösterilerle 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

Ege'de 23 Nisan coşkusu
23 Nisan 2023 - 19:05 - Güncelleme: 23 Nisan 2023 - 19:06

BALIKESİR

Balıkesir'in Ege ve Marmara bölgelerinde yer alan 18 ilçe merkezinde protokol üyelerinin katılımlarıyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Halk oyunları gösterileri, şiir ve şarkı sunumları gerçekleştirildi.

İl merkezinde ise kutlamalar, Kurtderili Meydanı'ndan stadyum caddesinde bulunan Atatürk Anıtı'na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından, 23 Nisan programlarının gerçekleştirileceği Kurtdereli Kapalı Spor Salonuna geçildi. Etkinliklerde, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları, şarkı ve şiir dinletileri sundu.

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri tarafından gerçekleştirilen program kapsamında, bilim etkinlikleri, çeşitli oyunlar ve gösteriler düzenlendi. Ömer Kurşun Anaokulu öğrencileri tarafından oluşturulan Mehter Takımı ekibi ise programa renk kattı.

Programın sunum konuşmasını yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Ali Tatlı, "Küçük hanımlar küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli ne kadar değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlamlı sözlerinde ifade ettiği gibi, 'Çocuklarımız bizim bugünümüz aydınlık yarınlarımız umutlarımız hayallerimiz ve geleceğimizin Tteminatıdırlar.' Anadolu"nun yüreğinde yeşeren milli egemenliğin yegane temsil noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kurtuluş savaşının ilk kapısıdır. Çocuklarımızın, evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

Törene, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Tayfun Türkoğlu, kamu kuruluşları müdür ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Kutlama programına Çanakkale

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, beraberinde 2 öğrenciyle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, "Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edilişinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi.

MUĞLA

Muğla merkez ilçesi Menteşe'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.00'da çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenin Dumlupınar İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programına Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumhur Çoban, Muğla Baro Başkanı Levent Akgün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Süleyman Ercan, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Protokol üyeleri tarafından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören, öğrencilerin halk oyunları ve dans gösterilerinin ardından tören sona erdi.

AYDIN

Aydın'da ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yılı kutlamaları Valilik binası önündeki Atatürk büstüne Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konulan çelengin ardından öğrenciler ve protokol kortej yürüyüşü yaptı. Adnan Menderes Stadı'nda yapılması planlanan 23 Nisan töreni havanın yağmurlu olması nedeniyle Atatürk Spor Salonu'na alındı. Öğrenciler ellerinde bayraklarla bando eşliğinde salona kadar yürüdü. Salondaki törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Hakkı Haktan Armağan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini 23 Nisan şiirlerin öğrenciler tarafından okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından tören sona erdi.

DENİZLİ

Denizli'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Denizli Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Apaydın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Törende İstiklal Marşının okunmasının ardından şenliklere geçildi. Açıkhava Tiyatrosu'ndaki kutlamalarda çeşitli okullardan öğrenciler şarkı ve türküler seslendirdi, şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Öğrenciler bayramı doyasıya yaşadı. Tören sonunda minikler 'Tek Yürek Olacağız, Yaralarımızı Saracağız' yazalı pankart açtı.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum