Efsanevi aktör devlet töreni ile uğurlandı

    Fransız sinemasının efsanevi aktörü Jean Paul Belmando için ulusal tören düzenlendi. !958 yılında sinemeye giren ve 90'ın üzerinde filmde rol alan Belmando sayısız ödülünde sahibi olmuştu..

    Efsanevi aktör devlet töreni ile uğurlandı
    10 Eylül 2021 - 10:36
    Önceki gün 88 yaşında hayatını kaybeden sinemanın efsane isimlerinden Fransız aktör Jean Paul Belmando için Paris'te unutulmaz bir tören düzenlendi. 

    Paris Invalides Müzesi'nde gerçekleştirilen törene binlerce kişi katılarak aktörü son yolculuğuna uğurladı. Bin kişilik bir grubun altın kubbeli Les Invalides anıtının geniş avlusuna girmesine izin verilen törende anıt dışında kalan binlerce kişi ise dışarda kurulan dev ekranlardan duygusal anlara tanıklık etti. 



    Macron'da törene katıldı

    Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un da Les Invalides'teki cenaze törenine katıldığı unutulmaz aktör Belmando, vasiyeti üzerine devlet töreninin ardından büyük besteci Ennio Morricone tarafından yapılan "The Professional" filminin müziğiyle uğurlandı. 

    Les Invalides'te en son Fransız şarkıcı Charles Aznavour için 2018 de tören düzenlenmiş bu törene Jean Paul Belmando'da katılmıştı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum