Edremit Ülkü yolu yenileniyor

    BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, büyükşehir belediyesi tarafından Zeytinli, Altınkum ve Akçay mahallerini birbirine bağlayan Ülkü Yolu'nda yeni yol yapım çalışma başlatıldı. İçerisinde bisiklet yolu, kaldırım ve aydınlatma direklerinin bulunacağı 4 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki yolun haziran ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

    Edremit Ülkü yolu yenileniyor
    17 Kasım 2022 - 15:18 - Güncelleme: 17 Kasım 2022 - 15:19

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Zeytinli, Altınkum, Akçay mahalleleri arasındaki yaşanan trafik sorununa çözüm bulmak için harekete geçti. Kış nüfusu 200 bin, yaz nüfusu ise 1,5 milyona ulaşan Edremit'teki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Ülkü Yolu'nda kendi iş gücü ve öz kaynakları ile yol yapım çalışmalarına başlayacak. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Ülkü Yolu'nun, 6 metre genişliğinde gidiş-geliş olarak yeniden düzenlenmesi planlanıyor. Yolun, dere tarafında bisiklet yolu, kaldırım ve vatandaşların dinlenmesi için de kent mobilyaları konumlandırılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, AK Parti Edremit İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte Ülkü Yolu'nda incelemelerde bulundu.

    'ÇANAKKALE YOLUNDA TRAFİK RAHATLAYACAK'

    Ülkü Yolu'nun Edremit için özellikle yaz aylarında güzel bir deplase yolu olacağını söyleyen Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, "Bu yol sayesinde Çanakkale Yolu üzerindeki yoğunluğun tamamı azalmış olacak. Zeytinli Kavşağı'nda geçen sene yapılan çalışma sayesinde büyük bir rahatlama sağladık" dedi.

    'HAZİRAN'A KADAR YETİŞTİRECEĞİZ'

    Ülkü yolundaki Edremit Çayı'nın ıslah edilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su işleri arasında protokol imzaladıklarını belirten

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Vatandaşlarımızın çok hızlı bir şekilde; Akçay, Kavşağı'nı kullanmadan Zeytinli'den Altınkum'a gidebilecekleri içerisinde; bisiklet yolunun, kaldırımın ve aydınlatma direklerinin olduğu 6 metre genişliğinde günümüzün şartlarına uygun bir yol yapmak için çalışmalara başladık. Haziran ayına kadar buradaki yol yapım çalışmalarımızı bitireceğiz" diye konuştu. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum