Edremit'te mübadelenin 100'üncü yılı paneli

    BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, 'Mübadelenin 100. Yılında Kültür, Kimlik ve Ekonomik Bakış Açısı' konulu panel düzenlendi. Panelde, mübadelenin 100 yıl sonraki kültürel etkileri konuşuldu.

    Edremit'te mübadelenin 100'üncü yılı paneli
    27 Ocak 2023 - 19:01 - Güncelleme: 27 Ocak 2023 - 19:02

    Edremit Belediyesi ve Edremit Lisesi Mezunlar Derneği'nin ortaklığıyla Edremit Atatürk Gençlik Merkezi'nde, 'Mübadelenin 100. Yılında Kültür, Kimlik ve Ekonomik Bakış Açısı' konulu panel düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Prof. Dr. Kemal Arı, Fransa EISTI Politeknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kenan Mortan, Edremit Belediyesi Kültür Müdürü Cumhur Dokur ve Araştırmacı-Yazar Kemal Girgin konuşmacı olarak katıldı.

    Panelde, mübadelenin 100 yıl sonraki kültürel etkileri konuşuldu. Mübadeleyle gelen ailelerin çocukları ve torunları da interaktif yapılan panelde görüşlerini belirterek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Panelin sonunda panelistlere çeşitli hediyeleri takdim edildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum