• Reklam

Edremit'te ilçeye gelen depremzedeler için ücretsiz market

BALIKESİR'in Edremit ilçe Kaymakamlığı tarafından, depremzede vatandaşlar için market oluşturuldu. İlçeye gelen depremzede vatandaşlar giyimden, gıdaya tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.

Edremit'te ilçeye gelen depremzedeler için ücretsiz market
13 Şubat 2023 - 12:22 - Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 12:23

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde felaketi yaşayan depremzedelerden 600'ü Edremit ilçesine geldi. Edremit Kaymakamlığı tarafından depremzede ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla market oluşturuldu. Edremit 75'inci Yıl İlköğretim Okulu Spor Salonu'na hazırlanan açık markette, ilçe esnafı ve vatandaşlar tarafından bağışlanan gıdadan, kıyafete ve kişisel bakım malzemelerine kadar oluşturulan ürünler ile depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Edremit Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen projenin yürütücülüğünü de Türk Kızılay'ı Edremit Şubesi gerçekleştiriyor.



Kızılay Edremit Şube Sekreteri Ahmet Nusret Kılnamaz, gelen yardımlarla deprem bölgesine 4 TIR gönderdiklerini belirtti. Kılnamaz, "Vatandaşlarımızdan gelen gıda, kıyafet ve bunun haricinde ısıtıcı gibi yardımları burada topluyoruz. Yine kaymakamlığımızın önderliğinde burada da bölgeden gelen depremzede vatandaşlarımıza istedikleri kadar gıda ve kıyafet yardımında bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza her şeyden önce bu dönemde göstermiş oldukları ilgiden, destekten ve alakadan ötürü çok minnettarız. Açıkçası Türk milletinin bir mensubu olmaktan da büyük bir gurur duyuyoruz. Bu iş bir günlük bir iş değil. Daha devam edecek. Halkımızdan biraz daha sabırlı olmalarını diliyorum. Şu anda koordinasyon iyi gidiyor" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum