• Reklam

EBSO üyesi sanayicilerden iki talep

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün, EYT kapsamında özel tazminat desteği taleplerini yineledi.

EBSO üyesi sanayicilerden iki talep
27 Aralık 2022 - 09:52 - Güncelleme: 27 Aralık 2022 - 09:53

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu idaresinde gerçekleştirildi. Meclis üyesi sanayicilerin katılımıyla İzmir Ticaret Odası(İZTO) Meclis salonunda yapılan toplantıya, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, gribal enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle katılmadı. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün'ün güncel ekonomik gelişmelere ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulunduğu meclise, KOSGEB İl Müdürü Dr. Levent Arslan da konuk olarak katıldı. Meclis toplantısında ayrıca, EBSO'nun 2023 yılı bütçesi 98 milyon 500 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.

'VERGİ DİLİMLERİ ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ÖLÇÜSÜNDE YENİDEN BELİRLENMELİDİR'

EBSO Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün, Ocak ayının iş dünyası açısından oldukça zorlayıcı geçecek gibi göründüğünü belirtip, "Asgari ücret açıklandı. Hayırlı olsun. İşverene maliyeti 11 bin 759 TL olan asgari ücrette çalışan başına destek 100 TL'den 250 TL'ye çıkarıldı. 2023 için yüzde 54,5 artış önemli bir orandır. Ancak, bu yüksek oranlara rağmen çalışanlarımızın yüksek enflasyon ortamının yarattığı gelir kaybı ile karşı karşıya kaldığını üzülerek görüyoruz. O nedenle, mutlaka vergi dilimleri asgari ücret artışı ölçüsünde yeniden belirlenmelidir. Ve belki de belli bir oranda sabitlenmelidir. Bu konuda da acil adım atılmasını bekliyoruz. Bununla birlikte Ocak itibari ile EYT de devreye girecek. Bu farkındalıkla, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında başlangıçta 200 milyar TL kefalet imkanı karşılığında sağlanan yaklaşık 250 milyar TL'lik finansman KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelere uygulanacaktır. Detayları henüz açıklanmayan bu destek önemli olmakla birlikte bir kez daha EYT kapsamında özel tazminat desteği talebimizi de hatırlatmak isterim." dedi.

ENFLASYONDA KALICI İYİLEŞME TALEBİ

İzmir İktisat Kongresi'nin 100. Yılı Tanıtım Toplantısı için İzmir'e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin öncelikli konu olan enflasyona ilişkin "Önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşecek" açıklamasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Hakan Ürün, şöyle konuştu: "Çünkü, ÜFE'de 3 haneli, TÜFE'de 2 haneli enflasyonla ve yüksek kurla bizler istediğimiz kadar çok üretelim, ihracat yapalım yüksek maliyet ve düşük kardan kurtulmamız bir süre daha mümkün görünmemektedir. Bu da hem faaliyetlerimize hem de istihdama olumsuz etki anlamına gelmektedir.  Son 1 ayda özellikle ABD'de küresel markaların açıklamalarında, istihdam azaltımına gidecekleri veya yeni yılda yeni alım yapmayacakları, küçülme hamleleri yönündeki planlar kamuoyuna yansıyor. Tüm bunlar, resesyonun sonuçlarıdır. Bu bizlerin en son istediği durumdur. O nedenle, resesyon sürecinde maliyetlerin kontrolü açısından enflasyonda kalıcı iyileşme, toplumun tüm kesimleri için son derece önemlidir. Bu yönde atılacak her adımı gönülden destekliyoruz." dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum