Düşük ve yorgun gözlere, göz kapağı estetiği ile son verin!

    Göz çevresinde görüntü sorunu yaşayanların yaptırması gereken göz kapağı estetiği hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. 

    Düşük ve yorgun gözlere, göz kapağı estetiği ile son verin!
    06 Ocak 2022 - 12:19
    Göz çevresinde yer alan sorunlar nedeniyle göz estetik çeşitleri yapılmaktadır. İlerleyen yaş, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle göz çevresinde özellikle de kapağında belirgin sorunlar ortaya çıkar. Göz kapağı sarkması, göz altı torbalanması ve morarması gibi sorunları konforlu estetik yöntemleri ile çözmek artık daha kolay bir hale geldi. Bu tür sorunların ortaya çıkması kişilerde özgüven kaybına, kendini yaşlı hissetmeye neden olmaktadır. Göz kapağı estetiği hakkında merak edilenleri, operasyonun aşamalarını Quartz klinik doktorlarına sorduk sizler için detaylı olarak cevapladılar.


     
    Göz Kapağı Estetiği Nedir? 
    Göz kapağı estetiği kısaca göz kapağında yer alan fazla derinin alınması işlemidir. Cerrahi operasyon altında yapılan bu estetik işlemde sarkmalar, düşüklük ve göz altı torbalanmaları giderilmektedir. Göz kapağı estetik işlemi sonrasında görme kalitesi artar, daha genç ve çekici bir görünüme sahip olursunuz. En önemlisi de daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

    Göz Kapağı Sarkma Nedenleri 
    Göz kapağının sarkması kişiden kişiye göre farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Genel olarak sebepleri sıralayacak olursak; 
    ⦁    Genetik faktörler,
    ⦁    İlerleyen yaş,
    ⦁    Çok fazla kozmetik ürün ve makyaj kullanımı,
    ⦁    Cildin ince yapılı olması,
    ⦁    Cildi temizlememek,
    ⦁    Alkol, sigara gibi yabancı ve zararlı maddelerin kullanımı,
    ⦁    Kas rahatsızlıkları,
    ⦁    Göz kaslarında farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan sinir kaybı,
    ⦁    Nörolojik rahatsızlıklar,
    ⦁    Göz ve çevresinde meydana gelen kist gibi rahatsızlıklardır. 
    Yukarıda yer alan sıraladığımız nedenler her kişide farklı veya birden fazla etki ile ortaya çıkabilir. Göz kapağı estetiği yaptırmadan önce sarkma sebebi öğrenilmelidir. Buna göre sebebe yönelik tedavi ve önlemler sorunun tekrarlanmasını önlemek için alınmalıdır. 
    Göz Kapağı Estetiği Aşamaları
    ⦁    İlk olarak göz kapağı ve çevresi sterilize edilir.
    ⦁    Sonrasında operasyon için lokal anestezi yapılır.
    ⦁    Göz kapağı estetiğinde kapaklarda sarkma yapan fazla deri ve kas alınır. 
    ⦁    Fazla deri ve kasın alınması için kirpiklerin alt kısmından kesi atılır. Atılan kesiden gerekli işlemler yapılır. 
    ⦁    Fazlalıklar alındıktan sonra kesiye dikiş atılır ve işlem sona erer. İşlem toplam olarak 1 saat kadar sürmektedir.
    ⦁    Hasta ilk birkaç saat herhangi bir komplikasyona karşın müşahede altında tutulur. Sonrasında taburcu edilir.

    Göz Kapağı Estetiği Sonrasında İyileşme Dönemi
    İyileşme döneminde dikkatli olmak gerekir. Operasyon bölgesini direk olarak güneş ışığından korumak gerekir. 2 hafta boyunca yüz üstü uyumamanız gerekir. Yüksek yastıkta uyumanız önerilmektedir. İyileşme sürecinde herhangi bir enfeksiyon oluşmasını engellemek için makyajdan ve kimyasal ürünlerden kaşınmak gerekir. Estetik sonrası ilk gün gözleri su ile temastan da korumanız gerekmektedir.  İyileşme dönemi toplam olarak 2 hafta sürmektedir. 2 hafta bitiminde yapılan estetiğin etkisi gözle görülür. İyileşme dönemi sona erer.

    Göz Kapağı Estetiğinin Avantajları
    Göz kapağı estetiği sonrasında oluşan etkiler;
    ⦁    Göz ve çevresi daha sağlıklı daha genç görünmektedir.
    ⦁    Kırışıklık görünümü azalmaktadır.
    ⦁    Göz altı kısmında pürüzsüz bir görüntü ortaya çıkmaktadır.
    ⦁    Göz altı torbalarının kötü görünümü ortadan kaldırılmaktadır. 


    Göz Kapağı Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

    Estetik sonrası iz kalır mı? 
    Operasyon sırasında kesi ve dikiş işlemleri yapılır. Yapılan kesi göz üstünde göz kapağı kıvrımında kalacak şekilde ve alt göz kapağında ise göz altı kirpik dibinden yapıldığı için ortaya çıkan iz doğal bir görünümde olmaktadır. Evet iz kalmaktadır fakat doğal göz kıvrımı çizgileri arasında belli olmamaktadır. 
    Göz kapağı estetiği için yaş sınırı nedir? 
    Estetik operasyonlar için yaş sınırı +18’dir. Bu yaş altında yer alan kişilere herhangi bir estetik operasyon yapılması sağlıklı ve yasal değildir.
    Göz kapağı estetiği kalıcı mıdır?
    Göz kapağı estetiği kalıcı değildir. İşlemin ömrü ortalama olarak 10-15 yıl kadardır. Bu süre yaşam tarzınız, sağlığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
    Göz kapağı estetiği ağrılı bir işlem midir? 
    İşlem cerrahi bir operasyon olduğu için ağrılıdır. Fakat işlem sırasında lokal anestezi yapıldığı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
    Operasyonun riski var mıdır?
    Hayır herhangi bir risk yoktur. Operasyonu uzman doktor ve ekibi doğru bir yöntem ile yaptığı sürece herhangi bir risk oluşmayacaktır. 
    Operasyon sonrası ağrı olur mu? 
    İlk 2 gün ağrı olması normaldir. İşlemde direk olarak doku ve kasa müdahale edilmektedir. Operasyon sonrası iyileşme döneminde doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanıp ağrıyı azaltabilirsiniz.


     
    Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

    Göz kapağı estetiği fiyatlarına etki eden belli başlı unsurlar vardır. Özellikle işlemi yapacak olan doktorun tecrübesi, klinik donanımı ve göz kapağında hangi sorunların olduğu fiyatı etkilemektedir. Göz kapağı estetiği fiyatı hakkında en doğru bilgiyi almak için doktora muayene olmanız gerekir. Doktor muayenesi sonrasında size yapılacak olan işleme göre fiyat çıkarılacaktır. Estetik ve sağlık ile ilgili tedavilerde internet sitelerinden fiyat vermek Sağlık Bakanlığı prosedürleri gereği yasal değildir. 
    Göz kapağı estetiği fiyatları ve muayene ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve doktorlar Göz kapağı estetiği fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha sağlıklı olmanız ve kendinizi daha mutlu hissetmeniz için birçok hastalığın tedavisinde alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Özel Quartz Poliklinik
    Web Site: https://www.quartzclinique.com/
    TEL: +90 212 241 46 24
    Facebook:@quartzclinique
    Instagram :@quartzclinique
    YouTube: Quartz Clinique
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum