Dünyanın gözü bir kez daha İzmir'de

Doğal taş sektörünün küresel buluşması 31. kez Fuar İzmir’de gerçekleşecek

Dünyanın gözü bir kez daha İzmir'de
10 Ocak 2026 - 13:51

Dünyanın en büyük doğal taş fuarları arasında yer alan Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 14-17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de 31’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türk doğal taşının uluslararası vitrini konumundaki fuar, 2026 yılında da sektör profesyonellerini İzmir’de buluşturarak küresel ticaretin nabzını tutacak.

İzmir, bir kez daha doğal taş sektörünün küresel merkezine dönüşüyor. Katılımcı profili, ziyaretçi çeşitliliği ve sergi alanının büyüklüğüyle dünyanın önde gelen ihtisas fuarlarından biri olan Marble İzmir, 31. yılında uluslararası etkileşimi daha ileriye taşımayı hedefliyor. Fuarda doğal taş ürünlerinin yanı sıra ileri işleme teknolojileri, makine ekipmanları, sürdürülebilir madencilik uygulamaları ve tasarım trendleri aynı platformda sergilenecek.

İtalya ile stratejik iş birliği

Marble İzmir, 2026 yılına önemli bir uluslararası iş birliğiyle giriyor. İtalya doğal taş ve taş işleme makineleri sektörünün en güçlü temsilcilerinden biri olan İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu ile yapılan anlaşma, fuarın Avrupa pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek. İş birliği süreci kapsamında, Konfederasyonun Onursal Başkanı Flavio Marabelli geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelerek İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, İZFAŞ yöneticileri ve TÜMMER Yönetimi ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler, imzalanan iş birliği anlaşmasının altyapısını oluşturdu.

Bu iş birliğiyle İtalyan firmaların Marble İzmir’deki varlığının artırılması, Türkiye ile İtalya arasındaki doğal taş ve makine sektörlerindeki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni iş fırsatlarının oluşturulması hedefleniyor. Türkiye’nin güçlü üretim altyapısının, İtalya’nın teknoloji ve işleme alanındaki uzmanlığıyla buluşturulması, her iki ülke firmaları için yeni pazarlara açılma imkânı sunacak.

Küresel tanıtım çalışmaları sürüyor

Marble İzmir’in uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırmaya yönelik tanıtım ve iş birliği çalışmaları dünyanın dört bir yanında devam ediyor. İtalya’dan ABD’ye, Hindistan’dan Çin ve İran’a, Portekiz’den Polonya’ya kadar pek çok ülkeden firmanın fuara katılımı bekleniyor. Bu çalışmalarla Marble İzmir’in küresel görünürlüğünün daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

30 yılı aşan bir başarı hikâyesi

1995 yılında 47 katılımcı ve 4 bin 719 ziyaretçiyle yola çıkan Marble İzmir, bugün 150 bin metrekarelik alanda, bini aşkın katılımcı ve 100’ü aşkın ülkeden on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan dev bir organizasyona dönüştü. Fuar, Türkiye’nin doğal taş ihracatının gelişiminde de stratejik bir rol üstleniyor. İlk düzenlendiği yıl 70 milyon dolar seviyesinde olan doğal taş ihracatı, bugün yaklaşık 2 milyar dolara ulaşmış durumda.

Alım heyetleri ve B2B görüşmeler öne çıkacak

2026 yılında da dünyanın farklı ülkelerinden alım heyetleri Marble İzmir kapsamında İzmir’e gelecek. Fuarda düzenlenecek B2B görüşmeler, katılımcı firmalara yeni pazarlara açılma ve ihracatlarını artırma fırsatı sunacak. Ayrıca fuar kapsamında 8. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması düzenlenerek, genç tasarımcıların sektöre kazandırılması ve doğal taşa yenilikçi bir vizyon kazandırılması hedeflenecek.

“Küresel gücü İzmir’den dünyaya taşıyoruz”

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, Marble İzmir’in 31. yılında da sektörün uluslararası buluşma noktası olmayı sürdüreceğini belirterek, “Marble İzmir; üreticileri, ihracatçıları, teknoloji geliştiricilerini, mimarları ve tasarımcıları aynı çatı altında buluşturan küresel bir organizasyon. İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, fuarımızın uluslararası etkisini daha da artıracak. 31. yılımızda da sektörün küresel gücünü İzmir’den dünyaya taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 31. yılında da İzmir’i doğal taş sektörünün dünya vitrinine taşımayı hedefliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum